Radiožurnál příštím roce chce podle Duhana mimo jiné klást větší důraz na investigativní žurnalistiku, nebude se ale zaměřovat jen na politická témata.

K velkým událostem, na něž se chce rozhlas ve vysílání zaměřit, budou patřit zimní olympijské hry v Soči a fotbalové mistrovství v Brazílii. Šampionátu se bude věnovat zahraniční zpravodaj pro Jižní Ameriku, který na svém postu začne od nového roku působit. Mezi historickými tématy podle Duhana budou mimo jiné výročí první světové války a 17. listopad. Další směry, jimž se chce rozhlas podle Duhana věnovat v příštím roce, budou takzvaná datová žurnalistika a multimediální projekty.

Podle náměstka pro regionální vysílání Jana Mengera regionální stanice rozhlasu zařadí i některé pořady, jež měly dosud místo ve schématu Dvojky, jako například Písničky na přání a pořady s dechovou hudbou. Regionální stanice dále chtějí rozvíjet například spotřebitelská témata, dodal Menger.

Nové vysílací schéma regionů obsahuje i nové pořady jako populárně-naučný interaktivní kvíz Česko - země neznámá, který budou každý všední den od 13:00 moderovat Pavel Kudrna, Martina Vrbová nebo Jana Chládková. Dalším pořadem bude od pondělí do pátku od 16:00 hodina plná scének, skečů a vyprávění na přání posluchačů pod názvem Humoriáda. Ředitel rozhlasu Duhan dodal, že rozhlas se chce zaměřit na kvalitní zábavní pořady. Reagoval tak na dnešní připomínku herce Luďka Soboty, že o scénky, jimiž v minulosti proslul, nyní nikdo nemá zájem.

Stanice Plus, která vznikla v březnu spojením tehdejších stanic Šestky, Leonarda a Rádia Česka, od 2. ledna rozšíří své vysílání o ranní živě vysílaný proud od 6:00 do 10:00. Spolu s podvečerním vysíláním od 17:00 do 20:00 jej bude přebírat pražská regionální stanice Regina. Vedle komentovaného zpravodajství dostanou prostor analýzy a glosy, součástí budou desetiminutové zprávy. Plus připravuje několik nových pořadů, a to Laboratoř, ve které se vědci a herci baví o novinkách ve vědě a technologiích. Vážným tématům se má jednou týdně věnovat Za hranou.

Stanici Dvojka má být jakousi "výkladní skříní" Českého rozhlasu. Ředitel centra vysílání Ondřej Nováček upřesnil, že stanice se chce více zaměřit na padesátileté posluchače, zatímco nyní převládají spíše šedesátiletí až sedmdesátiletí. Vedle přesunu Kolotoče na 17:00 rozhlas na Dvojce nabídne každý všední den po poledni hudební pořad Dvanáct ve dvanáct.

Rozhlas dnes spustil nový web Rádia Junior. Hravým prvkem je paternoster, který vozí pořady určené dětem a je také typický pro budovu Českého rozhlasu.

Rozhlas chystá pro nadcházející vánoční svátky speciální vysílání. Mimo jiné půjde o 15 premiérových pohádek a setkání s řadou hostů, které uvede stanice Dvojka. Radiožurnál pak na druhý svátek vánoční ve 13:00 zařadí vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana.