Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Paddington 2: Londýnem už zase prochází medvěd s marmeládou. Zamilují si ho děti i rodiče.

Fotografie
Z natáčení prvního příběhu medvídka Paddingtona • film o filmu  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
29. listopadu 2017
11:02

Ryze anglický a skutečně pro celou rodinu. Takový je i nový příběh medvídka Paddingtona, který se už minule stal hrdinou dětí po celém světě. Rodinu už má, tentokrát potřebuje speciální dárek pro milovanou tetu. To může být těžší úkol, než se zdá.

Medvídek Paddington šťastně překonal útrapy, když v prvním příběhu trochu nečekaně zakotvil v rodině Brownových v Londýně. Získal oblibu v místní komunitě a kamkoliv jde, rozdává radost a marmeládu. Teď ale Paddington hledá dokonalý dárek ke stým narozeninám milované tety Lucy. V obchodě pana Grubera (Jim Broadbent, 68) ho okouzlí nevšední prostorové leporelo a aby ho mohl koupit, pustí se do několika příležitostných prací. Kniha však padla do oka také jedné místní celebritě, herci Phoenixovi Buchananovi (Hugh Grant, 57). Když ji někdo ukradne, jedině Paddington a Brownovi mohou odkrýt zloděje, který se jeví jako mistr převleků. Nové dobrodružství začíná 30. listopadu i v českých kinech.

3806595:full:true:true

Paddington, medvídek pojmenovaný podle stanice metra, na které se poprvé setkal s Brownovými, se zrodil i tentokrát v dobré společnosti. Kromě režiséra Paula Kinga (39) je zárukou i jméno producenta, držitele řady cen Davida Heymana (56), který stál mimo jiné za všemi filmy Harryho Pottera nebo za pokračováním příběhů J. K. Rowlingové (52) Fantastická zvířata a kde je najít. I vynikající obsazení filmu se rozrostlo. K Julii Walters (67), Jimu Broadbentovi a dalším se tentokrát přidali Hugh Grant a Brendan Gleeson (62). Hlas dal Paddingtonovi opět Ben Whishaw (37), tetě Lucy pak Imelda Staunton (61), známá u nás také jako profesorka Umbridgeová z potterovských filmů.

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Paddington 2: Vánoce jsou tady! Londýnem už zase prochází medvěd s marmeládou a baví děti i rodiče. Od 30. listopadu 2017 v kinech.  - Vertical Ent., StudioCanal UK, INT
Video se připravuje ...

Paddington je i tentokrát natočen na motivy celosvětově oblíbených knih britského autora Michaela Bonda. Poprvé za dětmi vyrazil v roce 1958. Poslední knihou spisovatele, který zemřel letos v červnu ve věku 91 let, tak je Paddington’s Finest Hour, vydaná v lednu 2017. Zájem dětí neztrácí ani filmová verze, které se chopil Paul King.

3806597:full:true:true

„Měli jsme spoustu nápadů, které jsme v prvním filmu nepoužili, protože jsme měli pocit, že patří spíše do pokračování než do původního příběhu. Pořád jsme si představovali, jak zábavné by bylo vidět Paddingtona v práci,“ říká King. „Je to tak slušná a zdvořilá postava, že nás napadalo, že by mohlo být emočně zajímavé vidět, jak se stane obětí nespravedlnosti.“

Podívejte se, jak také vznikal první příběh:

Video  Z natáčení prvního příběhu medvídka Paddingtona • film o filmu  - StudioCanal UK, INT
Video se připravuje ...

Co říct k filmu? Že se dětem už na včerejší premiéře v pražském kině Cinestar líbil. Že je hravý, barevný, místy dojemný, především pak zábavný. Že spolu s dětmi se budou smát i rodiče. Hugh Grant se z rolí milovníků hravě přehrál do pohádkového hrdiny, tedy záporáka se vším všudy. Film má svižné tempo, 103 minut uteče jako voda a na závěr by divák chtěl další pokračování. Mimochodem – dočkáte se, nenechte si ujít bonusovou scénu v titulcích. Paddington 2 je zkrátka pohádka, jak má být. Rodiče, jediné riziko, které hrozí, je, že vaše ratolesti budou chtít medvídka domů. A možná začnou bažit po pomerančové marmeládě.


Paddington 2

Česká premiéra: 30. 11. 2017, Vertical Ent.

Komedie / Rodinný / Fantasy; Velká Británie / Francie, 2017, 103 min

Režie: Paul King

Scénář: Paul King, Simon Farnaby

Kamera: Erik Wilson

Hudba: Dario Marianelli

Hrají: Ben Whishaw, Brendan Gleeson, Sally Hawkins, Hugh Grant, Julie Walters, Jim Broadbent, Imelda Staunton, Peter Capaldi, Hugh Bonneville a další.

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi