Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na sobotním fesťáku zazpívá i Sebastian (25): „Mrzí mě promarněný čas,“ řekl v exkluzivním rozhovoru

Na sobotním festivalu Vodafone YOU FEST zazpívá i Sebastian a řada dalších interpretů.
Na sobotním festivalu Vodafone YOU FEST zazpívá i Sebastian a řada dalších interpretů.  (Autor: Prima TV, Tonda Tran)
Autor: Ivan D. Hladík - 
27. září 2017
08:00

Prodloužený víkend zve na řadu akcí, kterými se můžeme na skok vrátit do letní pohody. Třeba sobotní festival v Holešovicích láká i na současné hvězdy hudebního nebe. Vystoupí tu také idol teenagerů Sebastian.

Pražské Výstaviště se už tuto sobotu 30. září stane místem setkání všech milovníků hudby, životního stylu, youtuberingu, fanoušků počítačových her, dobrého jídla a slušivé módy. Od jedenácté hodiny startuje v Průmyslovém paláci Vodafone YOU FEST určený všem věkovým kategoriím. V Music zóně vystoupí v unikátní show slovenský rapper Ego. Následovat ho budou Rytmus, DJ Wich, Monika Bagárová, skupina Slza, Celeste Buckingham a další interpreti, mezi kterými nechybí účastník soutěže Československo má talent Sebastian. Jak se mu líbí v českém showbyznysu od doby, kdy prorazil v roce 2015 se svým prvním singlem Toulavá, prozradil Blesk.cz.

Na sobotním festivalu Vodafone YOU FEST zazpívá i Sebastian a řada dalších interpretů. Na sobotním festivalu Vodafone YOU FEST zazpívá i Sebastian a řada dalších interpretů. | Prima TV, Tonda Tran

V hudebním světě se pohybuješ už nějakou dobu. Co tě v tom ‚velkém českém showbyznysu‘ stačilo nadchnout nebo naopak zklamat?

Prozatím neřeším tolik showbyznys jako hudbu a koncerty. Snažím se to posunout někam dál. Mrzí mě promarněný čas, kdy jsem jezdil s nepřipravenou show a objížděl celou republiku. Na druhou stranu zkušenosti jsou potřeba. Je to tu opravdu malé a všechno se hned všude ví. Po pravdě - nic mě nijak neštve. Vím o věcech, které se mi třeba úplně nelíbí, ale do zaběhlého systému se nechci nijak násilně nabourávat.

Říkáš, že profesionální zpívání je pro tebe splněným snem. Měl jsi jasno už dávno nebo jsi i k tomuhle snu nějak dospíval?

Měl jsem vždycky sen být v něčem úspěšný a být vidět. Zkoušel jsem to přes sporty, zpívání mě napadlo až díky YouTube, ale po pravdě mě provázelo celý život. Už jako malý jsem hrál na flétnu, zpíval ve sboru, hrál chvíli na kytaru, bubnoval si do stolu... ale aktivně jsem se tomu začal věnovat až po prvním singlu.

Poslechněte si Sebastianův hit Toulavá:

V podstatě ze dne na den do tvého života vstoupily stovky fanoušků, festivaly, koncerty... Jak moc se tvůj život změnil od doby, kdy jsi studoval střední školu?

Život se změnil a s ním i já. Tenhle proces tě prostě mění, je jen na tobě, jak se tomu postavíš, jestli to vnímáš, bráníš se tomu. Díky časové vytíženosti a taky tím, že můj život je úplně naopak, oproti normálně pracujícím lidem, jsem přišel o dost kamarádů, kteří přes týden nemají čas a o víkendu zase já. Dost se mi vzdálila rodina, se kterou se vidím jen zřídka, a to mě mrzí. Občas se cítím strašně šťastný a občas pociťuju pocit prázdna, kdy vím, že dřív jsem tolik věcí a možností neměl, ale cítil jsem se šťastnější. Těžko říct, já jsem trošku jako počasí, občas je hezky, občas zataženo, ale určitě bych neměnil, protože nic jiného ani neumím. Pochopil jsem, že mám určitý dar přenášet nějakým způsobem energie, ať už pozitivní či negativní, dělám to pomocí hudby a lidi jsou šťastný, a to zas dělá šťastného mě.

Máš před vystoupením nějaké rituály?

Mám takové klasické kolečko, které dělám před každým vystoupením: rozezpívat se, převléknout, dát si sklenku vína, vzít si mentolku a na závěr týmový pokřik.

Kdy a kde tě fanoušci ještě do konce roku mohou vidět?

Jedeme naše podzimní turné, na které odkazujeme na našich facebookových stránkách, kde jsem jako Sebastian. No a hlavně tuhle sobotu na Vodafone YOU FEST v Průmyslovém paláci, kde si zazpívám po boku dalších interpretů. Osobně se moc těším na tu atmosféru a hlavně, že si třeba zkusím zapařit nějaké hry v gaming zóně.

Podívejte se na záběry z minulého ročníku:

Video  Na sobotním festivalu Vodafone YOU FEST zazpívá i Sebastian a řada dalších interpretů.  - Prima TV, Tonda Tran
Video se připravuje ...

Součástí Vodafone YOU FEST je totiž kromě hudby i řada dalších aktivit. Herní aréna HAL3000 umožní vyzkoušet si nejnovější herní pecky jako F1 2017, MotoGP nebo virtuální realitu. Své místo tu tradičně mají Youtubeři, módní přehlídka s tipy z oblasti oblékání, dívky a ženy se pak mohou inspirovat i v líčení, lakování nehtů a užít si nejrůznější masáže. V Men zóně si pánové mohou zkusit barmanský kurz, nechat si udělat nové tetování nebo dodat styl svým vousům. Všichni se pak společně mohou kochat luxusními automobily a pochutnat si na vynikajích pokrmech či nápojích. Oddechnout si budou moci i rodiče, jejich ratolesti se zabaví v Dětské zóně.

Zobrazit celou diskusi