Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Wonder Woman: Sexy krásku trénoval šestinásobný mistr světa v bojových sportech z Česka

Fotografie
Exkluzivní rozhovor s Gal Gadot a Chrisem Pinem při světové premiéře snímku Wonder Woman.  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík, Boris Pršo - 
10. června 2017
19:59

Jak prozrazuje už synopse filmu, ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Ten ale musela absolvovat i představitelka nebojácné a krásné hrdinky Gal Gadot (32). Jejím trenérem byl i v Hollywoodu uznávaný šestinásobný mistr světa v bojových sportech Rudolf Vrba.

Začněme nejprve filmem samotným. V kinech je jen pár dnů, ale už nasbíral dost ohlasů od fanoušků fantasy žánru. Natočila jej režisérka Patty Jenkins (45), která má na svém kontě například oscarovou Zrůdu (2003) nebo diváky milovaný, děsivý a temný seriál (remake severského krimi) stanice AMC The Killing (2011). Do titulních rolí snímku Wonder Woman obsadila Gal Gadot a Chrise Pinea (36). „Nazrál ten správný čas na její představení divákům,“ říká Patty Jenkins o svém nejnovějším díle natočeném na motivy komiksových dobrodružství z dílny DC Comics o superhrdince Wonder Woman, která se coby amazonská princezna rozhodne zastavit první světovou válku.

Podívejte se na upoutávku filmu Wonder Woman:

Video  Wonder Woman vstoupila do českých kin 1. června 2017 • trailer  - Warner Bros
Video se připravuje ...

Dlouho očekávaný příběh o původu Diany, jediné dcery královny z Themysciry, z okolnímu světu neznámého ostrova, který jejímu lidu věnoval sám vládce bohů Zeus. Diana pochází z kmene Amazonek a celý svůj život se připravovala na boj. Ale aby se z ní stala skutečná bojovnice, bude muset přenést svou odvahu – a naprosto výjimečný zbrojní arzenál – na nejhrůznější bojiště, jaké svět dosud nepoznal. Máme možnost sledovat Dianino dětství a dospívání mezi bájnými Amazonkami i to, jak se připravuje mezi nimi na svůj celoživotní úděl - chránit mír ve světě. Když se znenadání uprostřed jejich světa objeví letadlo s americkým špionem Stevem Trevorem (Chris Pine), iluze o světě bez válek bere za své. Diana je však odhodlaná navzdory všemu v lidském světě porazit odvěkého nepřítele Arése, který všechny své síly upíná ke zkáze lidstva, nekonečným válkám.

3487813:full:true:true

Příběh bojovnice by nebyl ničím bez pořádného boje, to dá rozum. A bojové scény jsou také jedním z nejvýraznějších plusů filmu. Když se hlavních herců zeptáte, kdo se jim v rámci natáčení a příprav na něj nejvíce vryl do paměti, padne i jedno české jméno, Rudolf Vrba. Tento muž není v Hollywoodu žádným nováčkem - díky němu se stal akční hvězdou i držitel Oscara Colin Firth (56) ve snímku Kingsman: Tajná služba (2014).

3487825:full:true:true

Šestinásobný šampion v bojových sportech Blesku řekl: „Trénink byl velice náročný. Jednalo se jak o bojové umění, tak o fyzický trénink.“ Oba herci souhlasí, že tak se ještě snad na žádném ze svých předchozích filmů nenadřeli. „Začali jsme zhruba 3 až 4 měsíce před samotným natáčením,“ prozradil Vrba. „Trénink jsem si moc užil, sešel se skvělý tým a Gal i Chris jsou báječní lidé! Byla s nimi skvělá spolupráce, ať  mluvím o jejich chování nebo o talentu. Vše se dobře sešlo,“ dodal Vrba.

Podívejte se na exkluzivní rozhovor s Gal Gadot a Chrisem Pinem:

Video  Exkluzivní rozhovor s Gal Gadot a Chrisem Pinem při světové premiéře snímku Wonder Woman.  - Boris Pršo, Blesk
Video se připravuje ...

„Musím zdůraznit, že můj trenér, který mi pomohl s přeměnou do Wonder Woman, je z České republiky,“ řekla Gal Gadot exkluzivně Blesku při světové premiéře. „S Rudou k té práci ani nešlo přistupovat jinak, než profesionálně, protože on sám je profík. S Chrisem trénoval taky,“ dodala Gal a Chris Pine navázal: „Je to vážně drsňák, několikanásobný mistr světa v kick-boxu. Já jsem se chtěl vždycky naučit kick-box. Takže když trénuje s Gal, jdeme společně ven a makáme. Teď trošku nestíhá, protože má s Gal hodně práce, ale pracujeme spolu a je fakt skvělý,“ dodal Pine. „Je potřeba se dopředu hodně připravovat. Alespoň se mnou je to tak, že než jdu na natáčení, tak nás naučí, co se přesně bude dít. Naučí nás celou choreografii a tu musíme nacvičit, dokud ji neumíme dokonale,“ prozradila Blesku Gal.

Wonder Woman a její bojový styl pocházející takříkajíc z „české dílny“ můžete právě nyní obdivovat v kinech, snímek měl premiéru 1. června.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi