Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drum'n'bass a hardcore hvězdy opět spojí síly. Imagination Festival slaví páté výročí

Autor: shp - 
27. září 2016
20:00

Festival, který na jednom místě spojil elektronické žánry drum'n'bass, hardcore a jejich příbuzné styly a podžánry, slaví letos už páté výročí. Jak se ukázalo, tahle kombinace v Česku funguje. Co si připravil Imagination Festival pro rok 2016, který se odehraje na pražském Výstavišti 25. listopadu?

Line-up Imagination stage Line-up Imagination stage | Imagination Festival
Hlavní drum'n'bass Imagination stagi bude vévodit nizozemské trio Noisia, které letos vydalo nové album Outer Edges. Všichni, kteří holdují neurofunku a techstepu, si přijdou na své. Noisia je ostatně velmi populární i u nás. Zahraje ale i novozélandské duo The Upbeats, legendární versus set si zopakují Mejfus a Emperor a dále budou k slyšení DJs jako Rene Lavice, Aphrodite, Neonlight, Macky Gee, Hybrid Minds a Gancher & Ruin. Domácí scénu zastoupí A-Cray vs. Pixie a Membrain.
Line-up Devastator stage Line-up Devastator stage | Imagination Festival

Druhá Devastator stage bude patřit těm nejtvrdším elektronickým žánrům. Z mainstream hardcoru se představí ukrajinská kráska Miss K8, italský matador Art of Fighters a versus set si střihne partnerská dvojka Mad Dog a Anime. Říznější frenchcore zastupuje největší hvězda žánru Dr. Peacock a domácí Hungry Beats, ještě tvrdším terrorem pak rozburácí halu Drokz a Noisekick. Těm, kteří dávají přednost tvrdé hudbě s melodiemi, se zavděčí hardstyloví Zatox, Rebourne a slovenští Heavy Noizes. Raw hardstyle zastoupí blonďatá DJ Deetox.

Line-up Neurofunk Will Never Die stage Line-up Neurofunk Will Never Die stage | Imagination Festival
Třetí stage Neurofunk Will Never Die bude věnována nejenom tomuto drum'n'bass podžánru, ale i dalším jako darkstepu nebo crossbreedu. Ano, dojde na tvrdší lámané beaty.  Ve versus setu zahrají Agressor Bunx a Zombie Cats, doplní je maskovaní démoni Hallucinator, The Clamps, Nickbee a hudební chameleoni Sinister Souls. Domácí scénu zastoupí Forbidden Society, N:Force a Snookey.

Pátý ročník Imagination Festivalu se koná na Výstavišti v pražských Holešovicích. Více informací se dočtete na oficiálních stránkách akce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi