Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Pachatelé milionové loupeže v Teplicích zůstávají na útěku: Hrozí jim trest jak za vraždu!

Autor: DH - 
18. prosince 2018
20:33

Včerejší den přinesl velké pozdvižení do centra Teplic. Do klenotnictví v Krupské ulici vnikli ozbrojení lupiči a ukradli zde luxusní hodinky za dohromady 5 milionů korun. Policii stále unikají.

K incidentu, který zaskočil mnoho lidí v teplickém centru města, došlo v pondělních dopoledních hodinách. Do Krupské ulice vyjelo několik policejních složek, které tak reagovali na zmáčknutí tísňového tlačítka šokovanou prodavačkou.

Po příjezdu na místo policie celou ulici uzavřela a obchod obklíčila v obavě, že jsou pachatelé stále uvnitř a mohou mít v zajetí rukojmí. Po chvíli se ale ukázalo, že lupiči stihli bleskově uniknout. Celé přepadení trvalo jen dvě minuty.

Podle záběrů z bezpečnostních kamer je patrné, že zloději si obchod již dříve zmapovali, a uvnitř už postupovali rychle a najisto. Systematicky vybrakovali jen zasklené vitríny s tím nejdražším zbožím v obchodě.

„Hodinky Breitling, Omega. Vyšší sorta, okolo sto i tři sta tisíc, podle typu modelu a tak podobně,“ řekl televizi Nova klenotník Jaroslav Efler. Je tak jasné, že čtveřice lupičů způsobila obchodu s klenoty značné škody.

„Odcizili pánské a dámské luxusní hodinky různých značek,“ sdělila Nově mluvčí policie pro Ústecký kraj Šárka Poláčková. „Způsobili škody velkého rozsahu,“ dodala. Kriminalisté se podle posledních informací dostali až k číslu pět milionů korun.

Podle policie pachatelé, zřejmě cizí národnosti, ujeli z místa činu šedým Renaultem Laguna. Po něm, stejně jako po čtveřici mužů, kriminalisté vyhlásili celostátní pátrání s rozšířením do pohraničních oblastí České republiky. V případě dopadení hrozí pachatelům až patnáctiletý trest odnětí svobody.

Video: Policie zveřejnila video z přepadení teplického zlatnictví

jasnovidec01 ( 18. prosince 2018 22:42 )

Čert vem ukradené zboží,ale nikomu neukrdli život,to pumpařce Janě život vzali a pár drobásku a cíga ...tomu se říká neštěstí ,tohle jen zlodějna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání