Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič náklaďáku s návěsem uvízl pod železničním mostem. Podle policie měl vědět, že se tam „nevejde“

Autor: yks - 
12. října 2018
14:14

Kuriózní dopravní nehodu řešili ve čtvrtek večer policisté na silnici III. třídy nedaleko obce Kout na Šumavě. Řidič nákladního automobilu tam vjel pod železniční most. To, že se pod něj nevejde, zjistil bohužel až příliš pozdě. To už totiž decimoval most i své vozidlo.

„Řidič nerespektoval dopravní značku s vyznačenou mezí a špatně odhadl výšku vozu. Vjel pod železniční most, kam se nevešel, a poškodil jej,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

40letý řidič nákladního automobilu tovární značky Mercedes Benz s přívěsem vjel ve čtvrtek okolo 20:15 při jízdě ve směru od centra obce Kout na obec Kdyně pod železniční most na trati mezi stanicemi Domažlice a Kout na Šumavě.

 

Vzhledem k tomu, že vůz překračoval maximální povolenou výšku, pod most se nevešel a narazil do něj. Tím ho samozřejmě poškodil. Nejde o žádnou katastrofu, policisté odhadli škodu na mostu na 10 000 korun.

Navíc v té době byla na trati výluka a vlaky tudy nejezdily. Podstatně hůř než most dopadl vůz i návěs. Celková škoda přesahuje 220 000 korun. Hlídka dala řidiči dýchnout a měření potvrdilo, že před jízdou nepil. Přesto ho čeká popotahování od Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

salto ( 13. října 2018 07:40 )

Ono to bylo trošku jinaj - řidič vezl most a došla mu nafta

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání