Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ničivý požár na Orlickoústecku: Z trosek stavení vytáhli už jen ohořelé tělo

Ničivý požár na Orlickoústecku: Z trosek stavení vytáhli už jen ohořelé tělo (ilustrační foto)
Ničivý požár na Orlickoústecku: Z trosek stavení vytáhli už jen ohořelé tělo (ilustrační foto)  (Autor: HZS Praha)
Autor: ČTK - 
15. září 2018
22:01

V Českých Heřmanicích na Orlickoústecku dnes odpoledne hořelo hospodářské stavení. Při požáru zemřel jeden muž, syn majitele objektu. Využíval objekt k rekreaci, nebyl místní. Z hořícího objektu devětačtyřicetiletého muže zřejmě vytáhli právě místní lidé. Podle předběžných odhadů je škoda na majetku do milionu korun. ČTK to zjistila od policie a záchranářů.

„Šlo o tak rozsáhlé popáleniny, že mu nebylo možné pomoci. Z hořícího stavení ho měli vytáhnou svědci požáru,“ řekl ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby Aleš Malý.

Příčinami požáru a okolnostmi úmrtí se zabývá policie a hasiči. „Škoda byla zatím odhadnuta do milionu korun, shořela hospodářská část, obytnou se podařilo uchránit. Zemřelý měl být v té hospodářské části,“ řekl ČTK policejní mluvčí Ondřej Zeman.

Při zásahu u požáru policie dopadla celostátně hledanou ženu, která byla partnerkou zemřelého. „Prvotní informace byly, že se na místě nachází dvě osoby. Mužova přítelkyně byla nalezena před chvílí v pořádku. Kuriózní je, že po ní bylo vyhlášeno celostátní pátrání pro příkaz k zatčení,“ řekl ČTK okolo 18:00 mluvčí Zeman. Podle něj se žena před policií skrývala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání