Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přítel ji polil hořlavinou a zapálil: Bolestné jen 100 tisíc?! Dostal 20 let

Autor: ital - 
7. září 2018
10:55

Okresní soud v Žilině ve středu vyměřil dvacetiletý trest odnětí svobody padesátiletému Jánovi K. za závažný zločin pokusu o vraždu své přítelkyně. Pokusil se ji upálit.

V srpnu roku 2017 došlo na Slovensku v obci Slovany v okrese Martin v rodinném domě k tragédii. Po předešlé hádce polil Ján K. (49) svoji osmačtyřicetiletou partnerku neznámou hořlavinou a zapálil ji. Proti rozsudku se odvolal a rovněž prokuratura podala odvolání proti výroku trestu v neprospěch obžalovaného.

Žena utrpěla popáleniny na 15 procentech povrchu těla. Zranění byla natolik závažná, že ohrožovala činnost životně důležitých orgánů. Poškozená skončila v péči lékařů. Útočníka policie zatkla pro pokus o vraždu.

Žaloba uvádí: „V důsledku poranění nervového a cévního systému poškozená několikrát zkolabovala, což mohlo v případě neposkytnutí pomoci vyústit do bezprostředního ohrožení života až smrti. Léčba poranění trvala více než 12 týdnů a vyžádala si dvě operace.“

Dnes padesátiletému Jánovi K. nařídil soud výkon trestu s maximální ostrahou na 20 let a také ochranný dohled po dobu tří let. Zároveň mu přikázal uhradit poškozené družce odškodné ve výši 3648 eur (zhruba 96 000 Kč).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání