Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Známá moderátorka podlehla rakovině: Před smrtí připravila překvapení pro syna (3) na 18 let dopředu

Autor: ital - 
5. září 2018
17:56

Moderátorka televizní stanice BBC Rachael Bland zemřela ve středu ve věku čtyřiceti let na rakovinu prsu. Svým bojem s nemilosrdnou nemocí inspirovala širokou veřejnost. V posledních chvílích života při ní stála její rodina.

Televizní moderátorce pro BBC Rachael Bland (†40) diagnostikovali v roce 2016 rakovinu prsu. Podstoupila několik zákroků na chemoterapii, avšak i přes veškeré úsilí lékaři nakonec konstatovali, že její choroba je nevyléčitelná, tudíž smrtelná.

Rachael byla touto novinou zdrcená zejména kvůli svému tříletému synovi, když si uvědomila, že bude vyrůstat bez matky. Aby si stále udržel vzpomínky na ni, rozhodla se, že pro každé jeho následující narozeniny až do jeho jednadvaceti let připraví dárky, které mu ji budou připomínat. Rovněž pro něho napsala spoustu vzkazů a také vzpomínkovou knihu, aby v dalším životě viděl, jak moc jej milovala.

Svým počínáním a mimořádným bojem se smrtelnou nemocí inspirovala mnoho dalších lidí. Objevilo se nespočetně obdivných komentářů na blogu nazvaném Big C Little Me, kde velšská rodačka dokumentovala svůj souboj s rakovinou. Bohužel dnes ráno však nevyléčitelná nemoc zvítězila.

„Naše krásná a statečná Rachael dnes ráno pokojně zemřela obklopená svou rodinou,“ sdělil dnes příspěvek na Twitteru.

„Jsme zdrceni, ale vím, že by Rachael chtěla, abych poděkoval všem, kteří se zajímali o její příběh nebo posílali zprávy vyjadřující podporu. Neumíte si představit, jak moc to pro ni znamenalo,“ píší na Twitteru její mažel Steve a syn Freddie.

jany ( 6. září 2018 01:18 )

dobre ze se o tom pise a tahle nemoc se nepodcenuje, z tech ruzovych blbin a ann k by si jedne rek, ze je to jak rymicka

sandorova ( 5. září 2018 23:23 )

Hallo lidi,zemřel člověk.Zanechte těch přiblblých komentářů a mouder.Trocha piety a úcty...

pjotri ( 5. září 2018 19:45 )

Dalsi "superznama" "VIP".. A clovek by rekl, ze okurkovka je za nami.. Evidentne kazdej osvetlovac, ci ostric, kterej dela na BBC je superznamej VIP. Ach jo...

Zobrazit celou diskusi