Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Horkovzdušný balon na Přerovsku vletěl do elektrických drátů: V koši bylo 8 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
15. července 2018
10:01

Dodávku elektrického proudu do dvou obcí přerušila v pátek večer havárie horkovzdušného balonu, který musel neplánovaně přistát u Žeravic nedaleko Přerova a přetnul tam dráty elektrického vedení. Nikdo z osmičlenné posádky balonu nebyl zraněn, řekl dnes ČTK policejní mluvčí František Kořínek. Okolnosti havárie balonu vyšetřuje policie spolu s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Nehoda horkovzdušného balonu se u Žeravic stala v pátek krátce před 18:00. „Vyhlídkový let balonu z Olomouce byl dle jeho pilota nucen přistát z důvodu hrozící lokální bouřky. Při přistávacím manévru však údajně vlivem neočekávaného poryvu větru a turbulence mělo dojít k náhlému propadnutí balonu v letové výšce,“ uvedl Kořínek.

Koš balonu narazil do střechy domu a následně i do elektrického vedení. „Poškozením hřebenové tašky na domě vznikla škoda předběžně vyčíslená na tisíc korun. Přetržením elektrického vedení a následného přerušení dodávky elektřiny do obce Žeravice a části obce Kokory byla způsobena dosud nevyčíslená škoda,“ podotkl Kořínek.

Alkohol u čtyřiapadesátiletého pilota balonu policisté vyloučili dechovou zkouškou. „Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření, které policisté provádí ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Případná právní kvalifikace nebyla dosud stanovena,“ řekl Kořínek.



y1xcvbnm ( 15. července 2018 13:54 )

hodně ilustrační foto , jen co je pravda, Přerov x Egypt , skoro stejné, balon na zemi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání