Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hasiče na Tachovsku opustil kolega: Luboš, táta dvou malých dětí, se zabil na motorce

Autor: dce - 
27. května 2018
06:00

Láska k jízdě na rychlém stroji se mu stala osudnou. Luboš Viterna zahynul po vážné nehodě u Bečova nad Teplou. Nad ztrátou kamaráda a kolegy truchlí tachovští hasiči, fotbalisté, ale hlavně jeho manželka a dvě děti.

Slunečné počasí v úterý Luboše zlákalo k projížďce na motorce - vybral si oblíbenou trasu mezi Mnichovem a Teplou nad Bečvou plnou zatáček. Z dopolední vyjížďky se už ale nevrátil, v jedné ze zatáček jeho život vyhasl navždy.

"Všichni, kteří známe Luboše, víme, že nic nedělal napůl. Ať už svoji práci, přátelům, kamarádům, fotbalu a hlavně rodině pokaždé obětoval vše, co mohl," napsal na web hasičů Pavel Prokeš.

"Luboš byl a pro většinu stále zůstane jedním z nejlepších lidí, které jsme mohli poznat. Nebyl snad den, kdy by někomu na tváři nevykouzlil úsměv, už jen třeba úsměvem svým."

Luboš chybí i kamarádům z fotbalového týmu Dynamo Studánka. "Byl to vynikající, spolehlivý fotbalista. Ale hlavně výborný člověk, věčně usměvavý, optimistický,“ řekl jeho kamarád Deníku.

Hold jeho památce vzdávají desítky známých i na sociálních sítích. "Vždycky hrozně bolí, když odejde člověk, kterého jsme měli rádi. A tohle bolí hodně. Upřímnou soustrast celé rodině," napsal Honza.

Jeho hasičští kolegové na stanici v Tachově vytvořili i malé pietní místo s Lubošovou helmou, kde mohou lidé zapálit svíčku na jeho památku.

y1xcvbnm ( 27. května 2018 09:57 )

a proč to dáváte do Blesku, podle toho co se píše , vyhasl díky sobě a rychlé jízdě, ještě že se někomu jinému nc nestalo .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání