Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kvůli kamení na kolejích v Mostě málem vykolejila tramvaj: Naskládaly ho tam děti...už podruhé

Kvůli kamení na kolejích v Mostě málem vykolejila tramvaj: Naskládaly ho tam děti...už podruhé (ilustrační foto)
Kvůli kamení na kolejích v Mostě málem vykolejila tramvaj: Naskládaly ho tam děti...už podruhé (ilustrační foto)  (Autor: DP Most)
Autor: ČTK, dce - 
21. května 2018
15:41

Kvůli kamení naskládanému na kolejích mohla před několika dny vykolejit v Mostě tramvaj. Kameny na koleje daly děti, informoval mluvčí Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Jiří Holý. V uplynulých letech jde už o desátý podobný případ. Tento se odehrál v širším centru Mostu poblíž problémové lokality Stovky.

"Řidička tramvaje si naštěstí všimla dětí, které v oblasti kolejového křížení poblíž bloku 100 kameny na koleje dávaly. Událost oznámila na dispečink a dispečer následně zavolal městskou policii," uvedl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský. Podle něj bylo velké štěstí, že tramvaj nevyjela z kolejí.

Loni při podobném incidentu vypadla tramvaj z kolejí u takzvaného trianglu. I tady to bylo kvůli nakládaným kamenům. Nehoda se tehdy obešla bez zranění cestujících. "Pachateli jsou zřejmě vždy děti, které zřejmě neumí domyslet následky svého jednání," doplnil Dunovský. Za posledních pět let řešil dopravní podnik desítku takových případů. "Nejkritičtějším místem však zůstává kolejové křížení u bloku 100. Kamenné nebezpečí se objevilo i ve Velebudicích, v Souši či v Kopistech," dodal mluvčí.

Letos v březnu zatím neznámý pachatel či pachatelé házeli na téměř stejném místě na tramvaj kamení. Způsobili škodu v řádech desetitisíců korun.

Zdeněk Kopečný ( 21. května 2018 18:53 )

Je to k nevíře, ale děje se to pořád. Na železnici i v MHD. Tohle už nejsou obyčejné klukoviny. Pak se viníci svými činy třeba chlubí před vrstevníky. Oprava poškozených kol je drahá záležitost. Faktem je, že se to zveřejňuje, tak to asi láká ty další. Jak praví rčení - příklady táhnou. Nuda to doplňuje. Rodiče by se každopádně měli více zajímat o to, kde jsou jejich děti a co tam dělají. Také škola by měla přidat své. Kazisvětství, vandalství a nenechavost je dnes hodně na vzestupu . Pak se nedivme, že někde zapálili starobylý kostel. Otázkou je, co s tím budeme dělat. Neúcta k užitečným věcem, k majetku druhých. Bezohlednost k bližním. Trpký to obraz dnešní doby .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání