Sobota 30. března 2024
Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido
Oblačno 18°C

Brutální napadení hlídky v Krupce: Romové po policistce házeli kamení, bezmocně klečela na zemi

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
13. dubna 2018
10:41

Otřesný útok na policejní hlídku se odehrál v úterý při nočním zásahu v Krupce na Teplicku. Při zatýkání opilého řidiče jeden z přihlížejících zaútočil fyzicky na policistku. Nejprve ji povalil na zem a pak ji udeřil kamenem do hlavy. Když se žena sesunula k zemi, jiný z místních obyvatel po ní hodil další kámen. Šokující událost zachytil jeden ze svědků na video.

Podle původní policejní zprávy incident nevypadal nikterak dramaticky. "V úterý po půl desáté večer řešila hlídka policistů dopravní nehodu v ulici Karla Čapka v Krupce. Na místě se srotilo několik místních obyvatel, z nichž někteří začali zasahovat do prováděných služebních úkonů. Neuposlechli opakovaných výzev, aby svého jednání zanechali, následně došlo k napadení policistů, kteří museli použít donucovací prostředky," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že dva členové hlídky museli vyhledat lékařské ošetření s drobnějšími poraněními.

Video z události, které uniklo na internet, ale vypadá mnohem drsněji. Podle serveru JVPress.cz na policistku zaútočil jeden z místních obyvatel při zatýkání opilého řidiče, který způsobil onu nehodu. Nejprve ji povalil na záda a když se k němu žena otočila, aby mu zabránila v dalším napadání, udeřil ji kamenem do hlavy.

Žena se jen sesune ke kolenům ve vozovce a v bolestech se drží za hlavu. I přihlížející dav je v šoku, ženě ale nikdo neběží na pomoc, pouze se dohadují o zavolání záchranky. Na policistku klečící na zemi navíc někdo další hodí kámen, který ji rovněž trefí.

Žena i s kolegou, který měl poraněnou ruku, skončili v nemocnici. Policisté v souvislosti s událostí zadrželi dva muže. "Kriminalisté nyní intenzivně pracují na objasnění bližších okolností případu," dodal Vítek.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání