Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pavla (89) vyděsil ohňostroj, utekl z domu! Rodina ho už 3 dny hledá

Pohřešovaný Pavol Štefánik
Pohřešovaný Pavol Štefánik  (Autor: Policie)
Autor: lm - 
3. ledna 2018
11:19

Už tři dny pátrá zoufalá rodina spolu s policií po 89letém Pavlovi ze slovenské obce Rovinka. Senior se ztratil na Silvestra poté, co ho vystrašily ohňostroje a vybuchující pyrotechnika. Pavol utekl z domu a nikdo neví, kde je.

Pavla naposledy viděli 31. prosince v místě jeho trvalého bydliště. Podle příbuzných dědečka, který přežil druhou světovou válku, zřejmě vyděsila vybuchující pyrotechnika a ohňostroje a utekl z domova. Od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu a rodina neví, kde je. 

"Předpokládáme, že byl dezorientovaný, vystrašený a bloudil po ulicích Rovinky a možná i v Dunajské Lužné," uvedla zoufalá vnučka Michaela, která zmizení dědy nahlásila na policii a pátrá po něm i přes sociální sítě. "Na Nový rok jsme ho hledali do dvou do noci následujícího dne a pak už od šesté," řekl serveru Čas.sk se slzami v očích jeden ze synů pohřešovaného muže. Podle něj Pavol trpí demencí a dost věcí si už nepamatoval, což mohl být důvod, proč utekl.

Pavel Štefánik je 185 cm vysoký, štíhlé postavy, má zelenošedé oči a krátké hnědé vlasy. Na sobě měl modré kalhoty, flanelovou kostkovanou košili, zelený kabát, hnědou manšestrovou kšiltovku a obuty měl vysoké černé teplé boty. Na bradě má asi dvoucentimetrovou jizvu, má mírně shrbenou chůzi a hůře slyší. Mluví slovensky a maďarsky.

Video: Půlnoční ohňostroj nad Prahou z dronu! Takhle jste ho ještě neviděli!

Video  Půlnoční ohňostroj nad Prahou z dronu! Takhle jste ho ještě neviděli!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Garo ( 3. ledna 2018 13:17 )

Ušiel do hôr, lebo si myslel, že začala tretia svetová vojna a že ho povolajú do armády.

moiaza ( 3. ledna 2018 12:39 )

A měl na obojku známku?

cikanbanga ( 3. ledna 2018 11:29 )

"Utekl z domu". Tak to je na tom v 89 letech děda docela dobře.Hlavně aby doběhl zdravý do cíle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání