Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podezřelé úmrtí miliardářského páru: Na krku měli známky po škrcení

Autor: dce - 
18. prosince 2017
16:34

Záhadná smrt kanadského miliardáře Barryho Shermana (†75) a jeho ženy zamotala hlavu vyšetřovatelům. Média a veřejnost na ně nyní vyvíjejí velký tlak, aby odhalili, co stálo za smrtí dvou prominentů. Výsledky pitvy odhalily důležité detaily, stále ovšem není jasné, zda šlo o vraždu, či sebevraždu.

Těla Barryho a jeho manželky Honey objevil v pátek realitní agent, který jejich dům připravoval do nabídky k prodeji. Miliardář i jeho žena leželi v suterénu. Policie okamžitě uvedla, že jejich úmrtí vypadá podezřele.

Pitva přes víkend odhalila, že příčinou smrti bylo patrně škrcení, jak dokládají otlaky na krku. Stále ale není jasné, zda šlo o vraždu, či sebevraždu. Policie ovšem v domě, který pár nabídl před nedávnem k prodeji, nenašla známky násilného vniknutí.

Rodina zesnulého páru policii v neděli zaslala dopis, kterým ji urguje, aby jejich vyšetřování bylo „důkladné, intenzivní a objektivní“. Na policii ovšem směřuje velký tlak veřejnosti, která se domáhá odpovědí.

Pětasedmdesátiletý Sherman byl zakladatelem farmaceutické společnosti Apotex. Časopis Forbes jeho čisté jmění odhaduje na 3,2 miliardy USD (zhruba 70 miliard Kč). Firma Apotex zaměstnává kolem 11.000 lidí a je sedmým největším výrobcem generických léků na světě. Společnost působí ve více než 45 zemích, včetně Spojených států.

Manželé byli známí svou dobročinností a věnovali miliony dolarů na nemocnice, školy či židovské organizace. Starosta Toronta John Tory uvedl, že ho zpráva o úmrtí manželů „šokovala a naplnila žalem“.

auslak ( 18. prosince 2017 20:04 )

Možná se navzájem uškrtili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání