Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fanoušky elektronické hudby v O2 areně popálil ohňostroj: Lidé skončili s popáleninami

Fanoušky elektronické hudby v O2 areně popálil ohňostroj: Lidé skončili s popáleninami.
Fanoušky elektronické hudby v O2 areně popálil ohňostroj: Lidé skončili s popáleninami.  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
27. listopadu 2017
22:20

Tragicky mohla skončit sobotní akce Transmission v pražské O2 areně. Pyrotechnika, která je součástí show, totiž místo do vzduchu létala přímo mezi lidi. Mnozí si stěžují na propálené oblečení.

Fanoušky elektronické taneční hudby do Prahy o víkendu přilákal Transmission festival, který se konal v O2 areně. Kromě chvály na účinkující ale na sociálních sítích lidé sdílí i stížnosti na pořadatele. Součástí podobných akcí bývá často i pyrotechnika v rozumném měřítku. To ale podle mnohých pořadatel přepískl.

Ohňostroj, který se v jednu chvíli spustil přímo uvnitř areny, totiž místo do vzduchu mířil mezi tanečníky v publiku. Všechny nejprve vyděsily výbuchy, které zněly jako střelba. Pak ovšem následovaly zásahy jiskrami i rozžhavenými koulemi ohňostroje.

„Jsem hodně naštvaný. Spálilo mi to vlasy, mou kabelku a svetr. Mnohem hůř dopadla moje kamarádka. Nemá půlku vlasů. Okamžitě koncert opustila,“ řekl jeden z účastníků FTV Prima, která na případ upozornila.

Stížností je ale plný Facebook. „Vůbec nechápu, jak to vůbec někdo může povolit?! Kam a jak bychom utekli, kdyby tam začalo hořet? A ty ohně, to jste mysleli vážně, v hale?“ napsala paní Veronica.

Fanoušky elektronické hudby v O2 areně popálil ohňostroj: Lidé skončili s popáleninami. Fanoušky elektronické hudby v O2 areně popálil ohňostroj: Lidé skončili s popáleninami. | Facebook

„Bohužel jsem na vlastní oči viděla zásah lékařů v backstagi, popáleniny, obvazy, okamžitý převoz, pamatuju si kluka, že ani nešel po svých, vezli ho na vozíčku, ofačovaný od hlavy k prsům, dalšího odváželi na nosítkách na přístrojích...,“ popsala situaci paní Eva. 

Pořadatel se už v neděli na Facebooku události omlouval za nastalou situaci. Efekty údajně schválili požárníci i specialisté na pyrotechniku. Původně do davu ale mířit neměla. Došlo k chybě a věc je ve vyšetřování.

„Pyrotechnické efekty byly kontrolovány a řízeny českými a holandskými licencovanými pyrotechniky. Naštěstí nikdo nebyl vážně zraněn. Aktuálně je celá záležitost prošetřována, takže musíme počkat na výsledky šetření, které přinesou další informace,“ řekl Primě zástupce United Music.

crush ( 28. listopadu 2017 10:59 )

Šak to je nápad ohňostroj v O2 Aréne!!! Ako elektronická hudba detto...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání