Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V lesích na Valašsku našli zakopanou mrtvolu člena gangu! Zabili ho jeho šéfové?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK ljš - 
3. listopadu 2017
11:43

Kriminalisté objevili v lese na Valašsku poblíž státní hranice se Slovenskem zakopané tělo. Patřilo členovi slovenské organizované skupiny, která údajně obchodovala s drogami. Muž byl zastřelen, podle policie ho zavraždili dva bratři, kteří stáli v čele gangu. Nyní jim hrozí doživotí. Zastřelený byl nalezen v červnu, novináře o něm ale informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej až dnes.

Na případu vraždy pracovali čeští kriminalisté se slovenskými kolegy od loňského listopadu. Policie ve věci nyní trestně stíhá dva bratry, dvojčata ze Slovenska. „Muže měli několika ranami zastřelit a převézt do České republiky. V nepřístupném lesním terénu na Valašsku, v blízkosti společné státní hranice, měli vykopat více než jeden metr hlubokou jámu, do které tělo ukryli, částečně zabetonovali, zahrnuli zeminou a zamaskovali,“ uvedl Ibehej.

 

V důsledku spolupráce českých a slovenských kriminalistů se podařilo najít místo, kde bylo tělo zakopáno. V lesích na Valašsku se kvůli případu uskutečnilo několik pátracích akcí. Letos v červnu označil speciálně vycvičený policejní pes na stráni lesní mýtiny místo, kde byl mrtvý muž ukrytý. „Došlo k vyzvednutí těla a následnou pitvou bylo potvrzeno, že k usmrcení muže došlo několika výstřely,“ sdělil mluvčí.

Oba bratři jsou nyní ve Slovenské republice stíháni pro trestný čin úkladné vraždy. V případě uznání viny jim hrozí až doživotní vězení.

kristinn ( 3. listopadu 2017 16:10 )

hm...kam nás to doviedla "sloboda" !!!Áno, mafiáni potrebovali odbytišťa a dobré im bolo aj malé Československo. Výsledky práce krátkonohavičiara Havla sa ukazujú v plnej paráde...

moiaza ( 3. listopadu 2017 13:35 )

Mafiáni zastřelili mafiána. A stalo se něco?

rada42 ( 3. listopadu 2017 13:04 )

Pokud se střílejí navzájem - tak by jim v tom nebránil...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání