Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lékařce v ordinaci na Zábřežsku naměřili přes dvě promile alkoholu: Opilá pak sedla i za volant

Lékařka přiznala, že ordinovala opilá.
Lékařka přiznala, že ordinovala opilá.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK - 
4. října 2017
12:09

Více než dvě promile naměřili policisté ordinující lékařce v malé obci na Zábřežsku. Kontrolu provedli policisté na podnět svědků a následně ženě ještě zadrželi řidičský průkaz, když napitá sedla po odchodu z ordinace za volant.

Případ se stal před týdnem, policisté o něm informovali dnes. Policisté lékařce nejprve naměřili 2,16 promile, opakovanou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,05 promile alkoholu. „S naměřenými hodnotami lékařka souhlasila a ke své míře ovlivnění alkoholickými nápoji uvedla, že předchozího dne do 23:00 vypila blíže neupřesněné množství vína a tvrdého alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí.

Ještě téhož dne dopoledne policisté tutéž lékařku zastavili a kontrolovali jako řidičku osobního auta. „Řidičku vyzvali k podrobení se dechové zkoušce, které se dobrovolně podrobila a byly jí opakovaně naměřeny hodnoty lehce pod dvě promile alkoholu v dechu,“ doplnila policejní mluvčí. Ženě nyní hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky sazba šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

O podobném případu informovali policisté přes šesti lety v Přerově, kde opilému tehdy šedesátiletému lékaři naměřili přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Do ordinace je přivolal jeden z pacientů. O dva roky dříve odvezli policisté na záchytnou stanici lékaře soukromé ordinace z Olomouce, kterému při dechové zkoušce naměřili více než tři promile. Ve stejném roce dala výpověď prostějovská nemocnice lékaři, který opilý ordinoval na dětské pohotovosti v Prostějově. V březnu toho roku ordinovala pod vlivem alkoholu i zubařka v Přerově, policisté jí naměřili téměř čtyři promile.

Video  Po sociálních sítí se šíří šokující video, na kterém ruka údajně náctiletého rodiče nutí potáhnout z marihuanové cigarety a napít se z lahve alkoholu.  - youtube.com
Video se připravuje ...

agfor ( 4. října 2017 14:07 )

Je vidět, že vrazi v bílých pláštích už neví roupama, co s prachama. Ať si chlastají, ale doma jako všichni ostatní.

Monikay ( 4. října 2017 12:47 )

Člověk má někdy pocit že možné už je úplně všechno...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání