Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální srážka s laní na Prachaticku: Řidič má těžká zranění, auto je na odpis

4. září 2017
13:38

Likvidační byla pro vůz Škoda Octavia srážka s laní na Prachaticku v neděli. Zvíře prolétlo vozem přímo přes přední sklo. Řidič auta byla vážně zraněn a musel být letecky transportován do nemocnice.

K nehodě došlo u Šumavských Hoštic před 16. hodinou. Policisté vyjížděli ke srážce s lesní zvěří, což v okolí není nic zvláštního. Jenže tato nehoda byla obzvláště brutální.

"Laň proletěla čelním sklem a částečně skončila až na sedadle spolujezdce, kde naštěstí nikdo neseděl. Přesto řidič utrpěl těžká zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

O síle nárazu hovoří stav laně po srážce. Řidiči vběhla zleva do silnice v takové vzdálenosti, že nebyl schopen srážce zabránit. Škoda na automobilu byla vyčíslena na 80 000,-.

"Pozor by si řidiči měli dávat především v lesních úsecích, odkud zvěř vybíhá, a to jak v nočních hodinách, tak i přes den, což nám dokazuje i tato těžká nehoda, která se stala za denního světla," varovala mluvčí.

pavucinka ( 4. září 2017 15:16 )

To mne napadá dnes a denně,když potkávám hlupáky na každém kroku. Přečtěte si knihu Carlo M.Capolly: "Základní zákony lidské blbosti".

alfasamec ( 4. září 2017 14:33 )

Asi jel jako kretén a myslel si, že je nesmrtelný. Zvířata jsou v přírodě doma a řidiči se tomuto faktu musí přizpůsobit, klidně i zpomalit na padesát, šedesát. Vždy, když mě v lesním úseku někdo předjíždí vysokou rychlostí, tak mě napadne, co asi takový "řidič" v tý hlavě má...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání