Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tragédie na festivalu v Čáslavi: Zpěvák Honza (†26) zkolaboval a zemřel

Autor: kon, tuš - 
3. července 2017
05:00

Hudbu miloval, v sobotu ale bohužel šestadvacetiletý Honza odehrál svůj poslední koncert. Během vystoupení na festivalu v Čáslavi mu selhalo srdce a později v nemocnici zemřel.

Na Rockovém festivalu Čáslav vystoupilo celkem šest místních kapel. Jako poslední přišla na řadu skupina Supersonic, při jejímž koncertu podle informací Blesku došlo k tragédii. Zpěvák Jan P. náhle na pódiu zkolaboval a musela mu být přivolána záchranka.

"Šlo o kardiaka. Zahájili jsme intenzivní lékařskou péči, připojili ho na umělou plicní ventilaci a ve velmi kritickém stavu převezli do nemocnice v Kolíně," řekla Blesku mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Tam lékaři bojovali o život talentovaného muzikanta ještě několik hodin, bohužel ale marně. Honza nakonec zemřel.

Pořadatelé nechtěli o tragédii vůbec mluvit. "Můžu potvrdit, že tu došlo k této tragické události, jeden ze zpěváků zemřel. Víc  vám k tomu neřeknu, byl to můj kamarád," řekl Blesku šéf festivalu Bohumil Bartuněk.

Právě při koncertu v Čáslavi zkolabovala na konci března také rocková legenda Věra Špinarová. I ji záchranka na místě oživila a převezla do nemocnice, tam ale po čtyřech dnech zemřela.

VIDEO: Poslední rozloučení s Věrou Špinarovou

Video  Poslední rozloučení s Věrou Špinarovou  - Karel Janeček
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání