Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Motorkáře (19) zasáhl na Královéhradecku blesk do helmy: Přežil, ale má potíže se sluchem

Autor: ČTK ljš - 
1. června 2017
10:43

Jel se s kamarády koupat a málem ho to stálo život. Do mladíka na Královéhradecku udeřil blesk, když ujížděl na motorce před bouřkou. Naštěstí přežil bez větších následků.

Podle policie se mladík jel vykoupat s kamarády. Když však začala bouřka, rozhodli se odjet. „V tu dobu ho však zasáhl blesk, který pronikl přes přilbu a zranil ho. Kamarádi mladíkovi poskytli první pomoc a zavolali záchrannou službu," uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Po zásahu byl mladý motorkář v bezvědomí. První pomoc mu poskytli kamarádi. Po příjezdu záchranářů se ale začal sám probouzet. V době, kdy do něj blesk udeřil, se naštěstí teprve rozjížděl, a nejel tedy rychle. Ze samotné nehody tak neutrpěl žádná vážná zranění.

Mladík byl pak vrtulníkem převezen do hradecké fakultní nemocnice. Hoch je živý a zdravý, ale zůstává tu ještě na pozorování. Normálně chodí, nemá žádné arytmie. Absolvuje však ještě nějaká vyšetření, protože si stěžoval na zhoršení sluchu,“ řekl serveru iDnes.cz lékařský náměstek nemocnice Zdeněk Tušl.

VIDEO: Bouřka způsobila v polovině května ve Strážnici bleskové záplavy

PETR_50 ( 1. června 2017 11:13 )

Ve škole při fyzice jistě nedával pozor!!! Motorka není auto,kde chráněný před bleskem je,stejně jako v letadle. Faradayova klec mu tedy NIC neříká!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání