Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zmizelá Renata vypadá jako naše moderátorka, tvrdila stanice BBC. Schytala to hned od diváků

Tweet o zmizelé matce se BBC opravdu nepovedl.
Tweet o zmizelé matce se BBC opravdu nepovedl.  (Autor: Twitter)
Autor: shp - 
12. května 2017
20:07

Smutný případ pohřešované maminky Renaty Antczak (49), která zmizela z anglického Hullu, se zpravodajské televizi BBC Look North opravdu nepovedlo dobře zpracovat. Na sociální síti totiž zmizelou ženu původem z Polska přirovnali ke své moderátorce. A to pořádně naštvalo diváky. 

Renata záhadně zmizela před dvěma týdny, když odvezla svou jedenáctiletou dceru do školy. Pak jako by se po ní slehla zem. Reportéři BBC Look North přinesli reportáž o jejím zmizení, tu ale kompletně pohřbil následující tweet na sociální síti.

Když vaše reportérka Gems Dawson vypadá jako pohřešovaná maminka. Zde je odkaz k jejímu případu. Podívejte se, jestli nepomůžete najít Renatu,“ napsala stanice na Twitteru. Okamžitě si tím vysloužila nenávist diváků.

Velmi nevkusné,“ okomentoval tweet jeden z nich. „To je děsný tweet, ukažte trochu respektu k pohřešované mámě,“ napsal další. „Mělo by si BBC dělat legraci z pohřešované ženy?“ tázal se další. Kontroverzní tweet byl poté smazán.

Příspěvek byl smazán, omlouváme se za urážku, kterou způsobil,“ prohlásilo pak BBC. Policisté po Renatě dále neúspěšně pátrají. Zaměřili se především na místa, kde se v Anglii zdržuje komunita polských přistěhovalců. 

Podívejte se na omyl v přímém přenosu:

Video  Omyl BBC v přímém přenosu  - youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání