Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hledaného Matouše našli mrtvého ve Francii: Ubodal spolubydlícího a pak spáchal sebevraždu?

Šimon a Matouš se ještě nedávno spolu vyfotili na sociální sítě. Za pár dní oba zemřeli.
Šimon a Matouš se ještě nedávno spolu vyfotili na sociální sítě. Za pár dní oba zemřeli.  (Autor: Facebook)
Autor: haj - 
2. dubna 2017
17:01

Policie ve Francii objevila mrtvolu muže. Prý se s největší pravděpodobností jedná o Poláka Matouše (†22), po němž bylo vyhlášeno pátrání poté, co byl jeho spolubydlící Šimon (†22) pobodán.

Dvojice polských mladíků se jmény jako z legendárních komedií, Szymone K. a Mateusz z polského města Piskor pod Kaliszem odjeli v sobotu 18. března za prací na Azurové pobřeží. Ve francouzském La Seyne-sur-Mer měli 20. března začít pracovat v přístavu.

Jenže nastoupit tam už nestihli. Den předtím se totiž v jejich pronajatém bytě odehrálo něco podivného a Szymon tu byl nalezen ubodaný. Mateusz beze stopy zmizel, což nahrávalo domněnkám, že to byl právě on, kdo spolubydlícího zabil zřejmě po nějaké hádce. Jenže teď se ukazuje, že všechno mohlo být i jinak, vrahem mohl být někdo třetí a Mateusz utekl, aby si zachránil život.

Kriminalisté totiž v nedalekém rybníce našli mrtvolu mladíka, jehož tělo zatím sice nebylo identifikováno, ale podle francouzských médií se pravděpodobně jedná právě o zmizelého Mateusze. Na základě nepotvrzených informací se navíc zdá, že osoba zemřela již před pár dny.

Znamená to tedy, že Mateusze snad vrah jeho kamaráda dostihl? Nebo snad zabíjel on sám a v rybníku se ocitl bez cizí pomoci? Neunesl tíhu svědomí a ukončil život skokem do vody? To odhalí teprve další vyšetřování, které zatím francouzští policisté nijak nekomentovali.

VIDEO: Polské pátrání po pohřešovaném

Video  Polsko: Pátrání po pohřešovaném  - Fakt.pl
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání