Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rumun s tuberkulózou utekl z nemocnice: Plzeňští policisté po něm pátrají už 2 měsíce

Rumun s tuberkulózou utekl z nemocnice: Plzeňští policisté po něm pátrají už 2 měsíce.
Rumun s tuberkulózou utekl z nemocnice: Plzeňští policisté po něm pátrají už 2 měsíce.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
6. ledna 2017
15:01

Policie v Plzni pátrá již dva měsíce po Rumunovi nakaženém nebezpečnou tuberkulózou. Muž odešel z nemocnice a nevrátil se. Neviděli jste ho?

Po jedenatřicetiletém Rumunovi Pavlu Babuschinovi policie pátrá již téměř dva měsíce. „Dne 15. listopadu loňského roku bylo oznámeno pracovníky plzeňské nemocnice, že jmenovaný byl pacientem plicního oddělení, kde byl hospitalizován s podezřením na nakažlivou nemoc – tuberkulózu. Toho dne ze zdravotnického zařízení odešel a již se nevrátil. Podezření na nakažlivou chorobu bylo následně potvrzeno,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Pátrání již bylo rozšířeno i na mužovu zemi původu, ale i další státy Schengenu. Babuschin je přibližně 183 centimetrů vysoký a váží asi 90 kilogramů. Má světle hnědé krátce střižené vlasy a hnědé oči. V době zmizení na sobě měl šedočernou péřovou bundu a šedý svetr.

Jakékoli informace o tomto muži můžete policii sdělit na lince 158.

Rumun s tuberkulózou utekl z nemocnice: Plzeňští policisté po něm pátrají už 2 měsíce. Rumun s tuberkulózou utekl z nemocnice: Plzeňští policisté po něm pátrají už 2 měsíce. | Policie ČR

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání