Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V bytě bouchla tlaková lahev, muž a žena jsou zranění a dům se hroutí

Autor: ČTK - 
5. prosince 2016
13:20

V bytě v Drahotíně na Domažlicku vybuchla v pondělí tlaková lahev. Muž a žena mají popálený obličej a byli vrtulníkem převezeni do plzeňské fakultní nemocnice. Jeden byt zachvátil požár a druhý je zdemolovaný, řekli mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová a mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

„Muži mají popálený obličej a vlasy. Jsou při vědomí. Letecká záchranná služba je transportovala do Plzně, nikoliv na popáleninovou kliniku do pražských Vinohrad,“ uvedl Brejcha.

Tlaková láhev vybouchla v přízemním bytě dvoupodlažní bytovky. "Já jsem byl v práci, pak mi volali, že to bouchlo, teď čekáme na statika," tvrdí soused z prvního patra Roman N. (42), který bydlí v bytě bezprostředně nad tím, ve kterém došlo k výbuchu. Doma měl i dva psi, které z bytu museli dostat hasiči. 

"Byla jsem akorát v koupelně a myla si ruce, když jsem slyšela strašlivou ránu," řekla pro blesk.cz Eva L. (63) sousedka z bytu naproti. Ta prý viděla i muže a ženu, kteří utíkali z hořícího bytu. Žena s ohořelými vlasy seděla na chodníku, dokud pro ně nepřiletěl vrtulník, který je transportoval do nemocnice. 

Na místě bude bytovky prohlížet odborník. Přední stěna domu je prohnutá a musela být podepřena, je tedy pravděpodobné, že došlo k narušení statiky celé budovy.

„Na místě jsou vyšetřovatelé policie, hasičů a jede tam kriminálka,“ uvedla Brožová. Neštěstí se stalo v 11:35.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání