Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Jihlavsku hořela poliklinika: Čtyřčlenná rodina přišla o střechu nad hlavou

Autor: ljš, čad - 
11. října 2016
09:07

V Třešti na Jihlavsku hořela v noci na dnešek střecha polikliniky v Palackého ulici. Škodu hasiči odhadli na 2,8 milionu korun. Nikdo nebyl zraněn, ale o přístřeší přišla čtyřčlenná rodina z podkrovního bytu. Starosta města pro ně zajišťuje náhradní ubytování.

„Co požár zapříčinilo, ještě nevíme,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Vyšetřovatelé budou požářiště podrobněji prohlížet dopoledne. Požár likvidovalo 11 jednotek hasičů, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. 

Poliklinika začala hořet po 22:00. Hasiči tam zasahovali s devíti cisternovými automobilovými stříkačkami. „Vyjížděla i výšková technika,“ uvedla Musilová. Plameny zasáhly část střechy o rozloze 12 krát 15 metrů. Pomocí několika vodních proudů se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu po 40 minutách, dohašování skončilo kolem 04:30.

Budova patří městu, byt je jen v podkroví. V jejím přízemí a prvním patře je mimo jiné ordinace lékaře a provozovny služeb. Starosta Vladislav Hynk řekl, že pro rodinu má město náhradní byt do doby, dokud nebude jejich původní bydlení v pořádku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání