Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhada na Klatovsku: V malém koupališti se utopili dva mladí muži

Koupaliště Ledvinka nedaleko kempu Annín
Koupaliště Ledvinka nedaleko kempu Annín  (Autor: Foto Autokemp Annín)
Autor: ČTK, ČTK ljš - 
3. srpna 2016
07:30

Vyrazili se koupat, o chvíli později byli mrtví. V přírodním koupališti Annín na Klatovsku se v úterý večer utopili dva mladí muži. Vzhledem k malé rozloze vodní plochy je pro všechny záhadou, jak mohlo k dvojité tragédii dojít.

Mladí muži se utopili v přírodním koupališti u obce Dlouhá Ves na Klatovsku v úterý večer. Hasiči nahlášené místo prohledali a poté museli, přestože je koupaliště velmi malé, více než hodinu odčerpávat vodu, než mrtvé muže objevili.

Na místě zasahovalo šest hasičských jednotek. „Šlo o muže ve věku 24 a 25 let, ale ani po resusucitaci, kterou jsme prováděli na místě, se je nepodařilo zachránit,“ uvedla mluvčí záchranářů Lenka Ptáčková.

Vyšetřovatelé už vyloučili, že by smrt mladíků zavinil někdo třetí. „Podle dosavadních informací k tomu došlo tak, že nejdříve se začal topit jeden z mužů a druhý se ho snažil zachránit,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Zoubek.

V případu byla nařízena soudní pitva, která má odhalit mimo jiné, zda v tragédii nesehrál roli alkohol. Podle informací iDnes.cz pocházeli mladíci z Teplicka a na Šumavě byli na dovolené.


Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/dva-mladi-lide-utonuli-v-prirodnim-koupalisti-20160803.html
Přírodní koupaliště zvané Ledvinka je zhruba 400 metrů od obecního autokempu Nové Městečko, který leží na břehu Otavy.

kubec ( 6. srpna 2016 11:48 )

Prosím vás všechny co se tady snažíte něco komentovat, tak nekomentujte, pokud jste tam nebyli, tak nemůžete vědět jak na místě pracovali záchranáři, hasiči a policie a už vůbec ne, jestli utonulí byli opilí, mějte na paměti, že měli rodiče a rodiny.

kubec ( 6. srpna 2016 11:44 )

Jak víš, že byli opilí, na 100% to neví ani policie, tak jak si na to přišel?

kubec ( 6. srpna 2016 11:42 )

Ty pako, na místě si nebyl, tak nekomentuj, kluci se tam potápěli, ale zkus to v noci do 4 metrů. Když o tom víš kuloví, tak se do toho neser.

milosbrcak ( 4. srpna 2016 06:27 )

 Byl jsem tam a voda byla jako kakao tak nevím co tady melete za nesmysly všichni jste chytrý a nic o tom nevíte

zednik ( 3. srpna 2016 17:52 )

Přesně tak, lavórek. Šest hasičských jednotek přes hodinu čerpalo vodu, to by snad bylo rychlejší aby se někdo ponořile ne? Voda je tam prý průzračná, sice bylo večer, ale dva chlapi v tomhle plivátku není zrnko písku. Min. 2,5 h byli pod vodou a pak je ještě doktor oživoval .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání