Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tábor hrůzy na Litoměřicku: Děti spaly na shnilých matracích! Na jejich odjezd dohlížela policie

Autor: Jana Ulrichová - 
29. července 2016
19:32

Měl to být romantický pobyt v přírodě u koní. Pro několik dětí se ale tábor na Litoměřicku změnil v noční můru. Žily v otřesných podmínkách a zažily i hlad.

Rodiče přijeli včera na místo zjistit, jak se věci mají. Bývalé praktikantky jim totiž po konfliktu s vedením tábora po telefonu řekly, v jakých podmínkách děti musí žít. Přestože byli rodiče upozorněni na hrůzy v táboře, nestačili se divit.

„Děti brečely, chtěly domů. Stěžovaly si, že mají hlad. Spaly namačkané v chatě na zemi nebo na paletách, na kterých měly mokré shnilé matrace,“ řekla Kamila Kryllová, která si z tábora odvážela dceru Amálku (8). Dodala, že od majitele ranče bude chtít vrátit peníze.

Stejně rozzlobený a zklamaný byl i Martin Král, jehož dcera Daniela (10) byla na táboře na ranči už potřetí. „Vidím, jak úroveň padá. První dva roky to tu bylo super, proto se sem vrátila. Teď se ale nestačím divit,“ řekl, když balil dceři věci.

Na odjezd dětí včera dohlíželi policisté. Vedoucí tábora Vladimír Vídeňský jen přihlížel. Tvrdil, že za to, jak tábor vypadal a probíhal, nenese odpovědnost. „Na můj účet jste peníze neposílali,“ odpovídal rodičům. Ti proto chtěli mluvit s majitelem ranče, ten se před nimi ale schoval v domě. Blesk ho zastihl, vyjádřit se ovšem odmítl.

nemocna ( 30. července 2016 03:15 )

jak se můžeš divit že jestli se na táboře dávají jogurtíky ? ano dávají, děti potřebují mléčné výrobky a denně kromě ovoce mají mít 5x jídlo, pití stále k dispozici, nezáleží že byl tábor v přírodě u koní, určitě majitel nebo vedoucí tam měl auto aby zajel nakoupit když už neměli před zásobu v lednicích, ještě horší je že děti spaly na zemi nebo na mokrých plesnivých matracích, mohly onemocnět jak nachlazením tak bolestmi páteře a kloubů, horečky nebo alergií, dětem byla určitě zima a na mokrých matracích se nemohly zahřát a když pršelo - i do stanů, měly je přikryté igelitami tak v žádném případě nebyli na pobyt dětí přichystaní a vybavení co potřebovaly, hlavně že shrábli peníze a děti nechali tak, však to vydrží a za pár dní odjedou i když nemocní a vyhladovělý, ale byly v přírodě co?, mohly nechat děti spát na seně pro koně a bylo by jím lépe, nedivím se že se praktikantky vzbouřily a pohádaly se s vedoucím zastaly se dětí když viděly v jakých podmínkách se mají o děti starat a poslouchat od nich že mají hlad, to by nikdo nevydržel, to bych chtěla vědět kdo tento tábor povolil a neprokontroloval, nejen uzavřít tábor ale všem vysoké pokuty a rodičům vrátit peníze

jasnovidec01 ( 29. července 2016 20:09 )

 Dát v dnešní době své děti na tábor,rovná se vystavit je tomu nejhoršímu stresu a ohrožení....nikdy!!!!!!!!!!!to radši ať sedí doma na zadku než příjdou rodiče z práce domů...klidně si mě ukamenujte,ale kdo má strach o své děti tak je takhle neohrozí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání