Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Holčička (†3) vypadla z vlaku u Olomouce: Otevřel dveře podtlak? Matka za to nemohla, tvrdí svědek

Autor: ljš - 
27. července 2016
14:25

Byla to otázka vteřiny! Matka holčičky (†3), která zemřela po pádu z vlaku nedaleko Olomouce, nemohla podle svědků tragédii zabránit. Dveře se prý otevřely samy.

Svědkyně, která cestovala stejným vlakem, tvrdí, že dveře neměly žádné zabezpečení. „Matka šla na záchod i s druhou dcerou, a pak přesně nevím, co se dělo, ale holčička poté vypadla ze dveří,“ popsala Deníku.

Další zdroj blízký vyšetřování je přesvědčený, že matka za tragédii nemohla. „Mám informaci, že vlak cukl, dveře se otevřely a najednou byla holčička pryč,“ vysvětlil. Podle něj se vše odehrálo během vteřiny a dveře mohl otevřít podtlak.

Nedělní tragédie se stala blízko obce Hlušovice. Dítě vypadlo z rychlíku jedoucího směrem na Prahu. Zemřelo na místě, záchranáři již dívence nemohli pomoci. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, z kterého je nyní podezřelý neznámý pachatel. Příčiny a okolnosti této tragické události jsou předmětem dalšího policejního prověřování,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

V podobném případě, který se ve stejném místě odehrál před deseti lety, byla matka pětiletého chlapce, jenž z vlaku vypadl, potrestána podmínkou. Ta však dítě pustila na záchod samotné.

evamarie ( 29. července 2016 11:55 )

přesně...

evamarie ( 29. července 2016 11:48 )

příště ztáhnout za záchranou brzdu, nikdy se nepokoušejte dveře zavřít sám....i dveře jsou jen materiál.....proto se nesmí za jízdy stát u dveří a pokud už tama jdu, musím si počínat bezpečně a co nejdál ode dveří...

evamarie ( 29. července 2016 11:44 )

no a co nabízí druhé společnosti? taky houby. a to mají imrvere pokažený soupravy a v době mimořádnosti ani autobusy nezajistí.....to jsou totiž náklady navíc. a co takhle si stěžovat na výpravčí a dispečery a zabezpečováky... to je SŽDC.... a ti řídí veškerý provoz a zodpovídají za plynulost dopravy......i výluky jsou v jejich kompetenci....tedy v kompetenci výhradně státu. za včasně neoznačené nástupiště či chybně označené nástupiště, ti rozhodují zda budou přípoje čekat a jak dlouho....čím míň zpoždění, tím víc prémií....ha. čd s tím nemá nic společného, to jsou pokladní, strojvedoucí a vlakvedoucí s průvodčím. a zda je vůz bezpečný, schvaluje drážní úřad.....čili stát... a nejvíc peněz z dotací jde právě soukromým dopravcům....kolik tratí jezdí? kolik spojů? a dohromady jim stát vyplatí víc, než u čd.....ale hlavně že máte kávu a vodu...tu platíte z vlastních daní...

evamarie ( 29. července 2016 11:32 )

dveře jsou nebezpečné místo v kterémkoliv dopravním prostředku, tak se v jejich blízkosti podle toho chovám. a pokud mám sebou děti, tím spíš. svým tělem zatarasím dveře, aby se k nim nedostalo a už vůbec je tam nenechám samotné, jakožto je nenechám po vlaku běhat, lozit a skákat a koukna z okna jedoucího vlaku.... vlak jede rychle a kdykoliv může začít brzdit, cuknout a zastavit. jenže lidi na to nedbají, a pak hledají viníka jinde...... ano, v autě musí dítě sedět v autosedačce, a pokud můžou, ještě rodiče dávají dětskou pojistku na dveře a zablokují okna....ve vlaku děti nechají dělat cokoliv, jen ne sedět. každý by měl začít u sebe.... co se týká úseku, kde k neštěstí došlo....je to rovná trať, a vůbec je to rovina, ten den navíc foukal silný vítr a na té rovince je vždy boční vítr, pak stačí špatně zavřít dveře, nebo s nimi jakkoliv za jízdy manipulovat, opírat se o ně, a neštěstí je hotovo.....dítě muselo být u dveří, aby vypadlo....a pokud za to mohli jen ty dveře, tak už by to bylo venku dávno....nic méně, rodina má doživotní bolestné trauma.....a můžou se ptát i sebe, zda pro bezpečí dítěte udělali i oni vše.....

hirosk ( 27. července 2016 21:25 )

Mohlo sa to tak stat, ked som este chodil na vysku, raz v zime, chumelica, vlak natlaceny, stal som v ulicke pri dverach v takomto starom vozni a zdrazu rana, dvere dokoran, kebyze sa nedrzim tak mozno tiez vypadnem, ludia kukali ze co to, sneh lietal dnu... Chytil som tie dvere a nie som nijaky slaboch ale musel som to celou silou tahat kym sa mi ich podarilo naspat zabuchnut.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání