Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holčička (†3) vypadla z vlaku u Olomouce dveřmi: Policie zjišťuje, kdo je otevřel

Autor: ljš - 
25. července 2016
14:33

Dostala se z dohledu rodičů a vypadla z jedoucího vlaku dveřmi. Tak zřejmě došlo k tragédii, při níž v neděli u Hlušovic na Olomoucku zemřela tříletá holčička. Stále ovšem není jasné, jak k otevření dveří došlo.

Případ od počátku provázejí nejasnosti. „Prvotní informace byla, že dítě pravděpodobně vypadlo z okna. Později jsme upřesnili, že není zřejmé, zda to bylo z okna, nebo ze dveří,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle serveru iDnes.cz už ale policie pracuje pouze s verzí, že holčička vypadla dveřmi.

Neví se ale, zda dveře zůstaly otevřené od odjezdu z předchozí stanice nebo je někdo otevřel za jízdy. Mechanismus zajištění dveří bude nyní podroben speciální analýze.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, z kterého je nyní podezřelý neznámý pachatel. Příčiny a okolnosti této tragické události jsou předmětem dalšího policejního prověřování,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Podobné neštěstí se stalo téměř přesně před deseti lety zhruba o pět kilometrů dále u obce Střeň na Olomoucku. Tehdy vypadl z vlaku pětiletý chlapec, zemřel na následky mnohočetných poranění. Matce se ztratil poté, co odešel v jedoucím vlaku sám na toaletu. Jeho tělo nalezli policisté zhruba po týdnu, když v rojnici prohledávali přibližně dvacetikilometrový úsek po obou stranách vlakového kolejiště směrem od Štěpánova do Moravičan. Matku nakonec soud potrestal podmínkou. Podle něj se dopustila ublížení na zdraví z nedbalosti, když nechala chlapce běhat po vlaku bez dozoru.

Video  Holčička (3) vypadla v okna jedoucího rychlíku. Nehodu nepřežila.  - ZZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

lunatic ( 25. července 2016 19:12 )

Je samozřejmé,že nebudou zbytečně vypisovat,že tam byla se strojvůdcem i průvodčím-pochybuji,že by v tomto věku zvládla ještě i řídit lokomotivu ... i když některé děti již klidně ve 3-4 letech i hrají na klavír

dzambulka007 ( 25. července 2016 18:24 )

Je nějak podezřelé, že ani nejmenší zmínka, s kým v tom vlaku vlastně byla.

lunatic ( 25. července 2016 18:17 )

Jedna z možností je ta,že byli v kupé a poslali jí napřed,aby zjistila jestli již budou všichni vystupovat ...

mistr_yoda ( 25. července 2016 16:55 )

Pokud se znenadání otevřely dveře ve 140 km/h tak ji mohl držet za ruku kdokoliv a vcuclo ji to, vědátore.

lunatic ( 25. července 2016 16:05 )

V Turecku bude tohle za chvilku normální - vystupovat za jízdy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání