Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blázna z věže sestřelili taserem: Co s člověkem takový zásah udělá?

Autor: dce - 
10. června 2016
17:07

Taser – účinná a bezpečná zbraň zásahových jednotek po celém světě. Odolávat stovkám voltů nedokázal ani blázen, který se ve čtvrtek ráno usídlil na věži skladu Národního divadla v Praze. Po 14 hodinách ho právě taserem zpacifikovala pražská zásahová služba.

Celých 14 hodin vydržel pětadvacetiletý deviant na věžičce skladu Národního divadla. Odmítal slézt a po každém, kdo se přiblížil, házel kamení a cihly. Navíc vyhrožoval, že z věže skočí přímo do hlubokého srázu pod budovou. Podle informací Aktu.cz je muž navíc HIV pozitivní a má žloutenku.

Na věž se navíc po celý den upíraly tisíce očí z celé České republiky, celé vyjednávání totiž běželo online na internetu. Policisté tedy k zákroku proti muži přistoupili, až když už byla venku úplná tma. Přesto se zásah policie podařilo natočit. Muž byl zpacifikován několika zásahy taserem, jak potvrdila mluvčí pražských policistů.

Video  Blázna z věže sundavali taserem! Podívejte se, jak to zásahovka udělala!  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zásah rozhodně nebyl nic příjemného, jak potvrzuje i křik bláznivého Lotyše, když do něj vchází proud z taseru. Ten do něj v tu chvíli pouštěl přibližně 1200 voltů, ačkoliv je schopen vyvinout až 50 000 voltů. 

Ani mnohem vyšší napětí ale člověka nezabije – taser je například proti běžným paralyzérům, které se prodávají volně na internetu, mnohem „slabší“ (najdete i paralyzér se 6 miliony volty). V tomto případě ovšem záleží i na proudu a právě toho mají podobné zbraně velmi málo, kolem 0,2 – 0,4 ampéru, přitom třeba vysavač má kolem 4 ampérů.

„Bylo to nejdelších pět vteřin v mém životě,“ shodují se lidé, kteří si zásah taserem vyzkoušeli na vlastní kůži. Slabší zbraně člověku nezpůsobí výbojem až takovou bolest, zasažený spíš pociťuje extrémně nepříjemnou křeč.

Typ taseru, který používá policie, to je ovšem úplně jiná pohádka. „Představte si, jako by na vás seděl slon a přitom vám někdo škrábal vidličkou přímo po míše v páteřním kanálku,“ sdílel na internetu jeden ze zasažených mužů. 

hejpockej ( 19. března 2017 06:01 )

taky me to zmatlo... z veze byl sestrelen blazen a pak se v clanku resi clovek...kdo se v tom ma vyznat.

hejpockej ( 19. března 2017 05:56 )

HIV positivni cikan, ten nam opravdu stal za zachranu. Tak tohle nas stat prijde sakra draho.

odol ( 10. června 2016 21:50 )

mikimaus321 ( 10. června 2016 19:44 )

Jeden blázen dal zabrat policii 14 hodin,co by se dělo z takovými teroristy?Ohrožuje okolí v dnešní době je vyjednávání k smíchu

Ruudazvostravy ( 10. června 2016 17:31 )

Vola zabýt a do krupónu mu dát vjetvyčku,jak se to dělá po honu na visokou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání