Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Diabetik Vojta žije! Našli ho pátrači s čelovkami blízko Stromovky

Policie pátrá po diabetikovi Vojtěchu Ryndovi.
Policie pátrá po diabetikovi Vojtěchu Ryndovi.  (Autor: Policie ČR)
Autor: shp - 
6. června 2016
11:18

Po diabetikovi Vojtovi, který u sebe neměl léky a mohl umřít, pátrala policie i obyvatelé Prahy 7. A to díky výzvě ve Facebookové skupině Letenská parta. V neděli odešel po poledni na procházku z Bubenče do Stromovky, ale zpátky se už nevrátil. Svým příbuzným o sobě Vojtěch Rynda (36) nedal vědět. Příběh má ale dobrý konec. Podle informací zveřejněných na Letenské partě Vojtu našli lidé s čelovkami kolem půlnoci nedaleko Stromovky.

Od neděle pátrali policisté i veřejnost po Vojtovi, který je totiž silný diabetik a musí brát léky. Jakmile si je nevezme, je ohrožen na životě. „V současné době je s největší pravděpodobností ve špatném psychickém stavu a může mít sebevražedné tendence,“ uvedla v neděli policejní mluvčí Andrea Zoulová.

„Policajti několikrát obešli všechny podniky na Letný,” informovala členy Facebookové skupiny Hana Třeštíková, správce skupiny, která pátrací akci po Vojtovi na sociálních sítích vedla. 

Lidé se vydali do ulic

„Kamarádi, Facebook a Letenská parta opět projevili svoji vyjíměčnou sílu, protože po celé Praze 7 bylo několik desítek lidí, kteří na vlastní pěst vyšli do ulic a Vojtu hledali. A opravdu ho našli kluci, co s čelovkama obcházeli ulice. Takže ještě jednou strašně moc díky za veškerou pomoc,” oznámila radostnou zprávu na Facebooku Třeštíková. 

ellenic ( 6. června 2016 19:07 )

 Takové zprávy jsou vítané . Velká škoda, že není také u táty tří dětí .

zelvik22 ( 6. června 2016 14:40 )

Tak to je hustý! Toho kluka znám, dlouho jsem ho neviděla, ale moc milej a inteligentní kluk, věděla jsem že má cukrovku, ale že to je takhle těžký...no hlavně že to dobře dopadlo! Je hodně společenský a má plno přátel, tak se mu to vyplatilo a opravdu se ukázalo, že v nouzi člověk pozná přátele

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání