Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na Rychnovsku řádí facebookový podvodník: Dívku okradl o 200 000!

Na Rychnovsku řádí facebookový podvodník: Dívku okradl o 200 000!
Na Rychnovsku řádí facebookový podvodník: Dívku okradl o 200 000!  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
26. listopadu 2015
20:12

Myslela si, že si píše s kamarádem, ale to byl omyl. Dívku z Rychnovska obelhal podvodník, který ji přes Facebook obral od 200 000 korun! 

Mladou ženu přes Facebook kontaktoval její kamarád, že potřebuje půjčit 126 korun. Dívka mu vyhověla a poslala mu je přes expresní převod PayU. Jenže udělala chybu a dala mu i číslo svého účtu a heslo. A později i kód k ověření transakce a bezpečnostní kód.

"Po skončení celé této transakce a komunikace s ,kamarádem‘ se slečna podívala na svůj bankovní účet a zjistila, že z něj zmizela částka 200 tisíc korun. Zavolala tedy svému kamarádovi z Facebooku a ten jí sdělil, že s ní vůbec nekomunikoval, že zřejmě někdo zneužil jeho facebookový profil,“ uvedla podle serveru zpravyextra.cz mluvčí Alena Kacálková.

Podvodníkovi nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za přečin opatření a přechovávání zařízení a hesla k počítačovému systému a jiných takových dat a přečin krádeže. Po pachateli policie pátrá.

Rozhodně ovšem nejde o první podobný případ – podobně napadených účtů zneužily v Česku už desítky podvodníků. Právě svým přátelům mnoho lidí bezmezně věří, což je chyba – čísla účtu, hesla a bezpečnostní kódy přes internet nebo v SMS nikomu nikdy neposílejte!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání