Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zloděj akrobat s kolem lezl po žebříku, druhý zase elektroniku házel z okna

Po Praze řádili zloději vykukové.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
1. září 2015
19:06

Tak trošku blázniví zloději řádili po Praze v letních měsících. Jeden šplhal po žebříku do prvního patra pro kolo, druhý svůj lup – křehkou elektroniku – prostě házel z okna.

První případ se odehrál na Praze 7 v první polovině července. Bylo pět ráno, když se zloděj rozhodl, že je nejlepší čas něco ukrást. Začal žebříkem, který přistavil k blízkému domu a vyšplhal na jeho balkon. „Ten byl pro nenechavce zajímavý proto, že na něm bylo vyskládáno několikero jízdních kol, která se jevila jako levná kořist,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Akrobat po žebříku vyšplhal asi do čtyř metrů, čmajzl kolo a i s ním zvládl zase slézt dolů. Na kole pak odjel do dáli. Jenže ho zachytily bezpečnostní kamery, a na snímcích ho poznal i kriminalista, který Slováka (36) už několikrát – konkrétně jedenáctkrát – zatýkal.

Video Zloděj akrobat si pro lup vyšplhal do prvního patra. - Policie ČR
Video se připravuje ...

Druhý případ se odehrál v druhé polovině srpna – jedenatřicetiletý muž se vloupal do prostor firmy na Rohanském nábřeží a začal krást. „Odtud odcizil celkem jedenáct notebooků, čtyři externí disky, mobilní telefon a další věci podobného charakteru, vše v hodnotě půl milionu korun,“ prohlásil mluvčí.

Poměrně křehkou elektroniku ale kradl opravdu zvláštním způsobem. Z okna věci házel ven do křoví, kam pak sám skočil. Věci se mu ovšem podařilo prodat. I jeho policisté zadrželi.

Video Tenhle zloděj se o svůj lup rozhodně nebál - klidně ho házel z okna. - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání