Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Věra zastlala mrtvolu manžela do novin a žila s ní v obýváku. Když přišla policie, bránila ji

Autor: jad - 
9. července 2015
14:54

Nechtěla se vzdát manžela, a tak když zemřel, ležícího na gauči v obýváku ho přikryla novinami a žila s ním dál v jedné domácnosti. Celé čtyři měsíce! Věra N. (63) z Kamenného Zboží u Nymburka je podezřelá z usmrcení z nedbalosti.

Lidem v obci bylo divné, že Václava N. (†69) už dlouho neviděli. Nevyzvedával si důchod ani léky. Když se vesnicí navíc začal šířit nesnesitelný zápach, linoucí se z Václavova domku, zaměstnanci radnice se tam ve středu vypravili na kontrolu.

Otevřela jim Václavova Věra N. a tvrdila, že o manželovi nic neví. Až když jí pohrozili policií, přiznala barvu. "Václav letos v dubnu zemřel, ale protože ho pořád miluje, nikde to neohlásila,“ řekl Blesku nejmenovaný zdroj. 

Muž ležel na gauči v obýváku přikrytý haldou novin. V domku byl takový zápach, že policisté a hasiči, kteří na místo přijeli, museli chodit v dýchacích přístrojích.

Žena tvrdila, že se o svého zemřelého muže stará a každý den ho omývá. Manžela bránila takovou silou, že ji policisté museli odtamtud odvést násilím,“ dodal zdroj Blesku.

Podle místních lidí byli manželé velcí podivíni. Ven vycházeli jenom v noci a domů nosili nejrůznější harampádí. V domě neměli ani zavedenou vodu, a přitom Václav N. prý před lety vyhrál v loterii milion korun.

I když Václav N. zemřel podle všeho přirozenou smrtí, policisté podezřívají Věru N. z usmrcení z nedbalosti. Za to může jít až na 3 roky za mříže. Zda půjde opravdu do vězení, není jasné, protože zatím skončila na psychiatrii, kde ji budou zkoumat odborníci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání