Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muže (29) s prostřelenou hlavou šípem přivezli do nemocnice: Jak se mu to stalo?

Zranění muže z Rokycanska připomnělo starší případ postřeleného kuší z Karvinska (na snímku)
Zranění muže z Rokycanska připomnělo starší případ postřeleného kuší z Karvinska (na snímku)  (Autor: Záchranná služba Moravskoslezského kraje)
Autor: ČTK, simao - 
2. května 2014
14:37

Ve čtvrtek večer přivezl do nemocnice v Plzni vrtulník vážně postřeleného muže - v hlavě měl zaražený kovový šíp! Policie prošetřuje, co se stalo. Šlo snad o pokus o sebevraždu? Stav pacienta přitom nadále zůstává kritický.

Devětadvacetiletého muže z Rokycanska přijali se šípem, zaseknutým v hlavě, lékaři fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. "Mohu potvrdit, že je u nás hospitalizovaný, jeho stav je kritický a prognóza dalšího vývoje zdravotního stavu poměrně nejistá," uvedla mluvčí Gabriela Levorová.

Okolnosti toho, jak se kovový šíp do hlavy muže dostal, nejsou známé, policie je v současnosti zjišťuje. "Prověřujeme okolnosti poranění hlavy. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z přečinu účasti na sebevraždě. Víc k tomu zatím zveřejňovat nebudeme," řekla serveru novinky.cz k případu policistka Jana Kroftová.

Podle zatím dostupných informací šlo o 35 centimetrů dlouhý šíp, jímž se střílí z kuše. Další záležitosti jsou však pouze spekulacemi. Právo uvedlo, že k incidentu mělo dojít v garáži rodinného domu v Lhotě pod Radčem, měla u něj navíc být nějaké žena. Co je překvapivé, je to, že pacient po převozu do nemocnice komunikoval a sám se prý i pohyboval! Jeho stav se však zhoršil a zůstává kritický.

podlesni ( 2. května 2014 14:56 )

Tady píší (nakonec i u Bartošové) o spoluúčasti na sebevraždě. Moc by mě zajímalo, jakou spoluúčast má třeba exekutor? Vždyť těch zoufalých lidí je tu tolik, že se obávám, že pokud se radikálně nezmění přístup těch peněžních ústavů (nebudou půjčovat kde komu co na to evidentně nemá a když už, tak též ponesou svou část rizika...) a exekutorů, tak bude mít spoluúčast i stát se svými ministry, co by to měli mít v resortu, finance, práce a soc. věcí.... Pošlete už ty spoluobčany z Ukrajiny a pod domů a uvolněte tím prac. místa pro naše lidi!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání