Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odhalení Blesku: Víme, kam taxivrah odstavil třetí auto! Má k místu vztah?

Tady stálo auto jedné z bětí taxivraha. Policie přesnou lokalitu tajila
Tady stálo auto jedné z bětí taxivraha. Policie přesnou lokalitu tajila  (Autor: Foto Blesk - Martin Pekárek, Policie ČR)
Autor: simao - 
22. dubna 2014
05:00

Pátrání po sériovém zabijákovi taxikářů pokračovalo i během prodlouženého víkendu. Stejně tak rostl strach mezi profesionálními řidiči. A to až do té míry, že jeden z nich po infarktu boural a skončil v kómatu... Zatímco policie úzkostlivě tajila přesný revír taxivraha, Blesk přišel na to, kde taxivrah zaparkoval auto své druhé oběti a kam si kráčel pro oběť třetí! Všichni doufají, že poslední. Nebo se stali taxikáři bezbranným terčem?  

Podle odhalení Blesku je utajovaný článek z trasy pražského taxivraha Salmovská ulice nedaleko Karlova náměstí v Praze 2. Právě tam pachatel odvezl a zaparkoval auto zastřeleného Milana P. Stačily mu pouhé dvě minuty, než došel do Ječné ulice, kde si stopl svou poslední oběť.

Nejen mezi taxikáři zavládl strach, zda, kdy a kde může taxivrah opět udeřit. O prodlouženém víkendu došlo i k dalším incidentům, které potvrdily, že nervy u řady řidičů z povolání jsou pěkně napnuté.

Vyšetřování nálezu dvou těl jejich kolegů v Uhříněvsi pokračuje, policie se však zaměřila i na revír, ve kterém taxivrah vybíral své oběti (patrně včetně v únoru zabitého Petra S.) - centrum Prahy.

Místa, kde vrah nastupoval... Místa, kde vrah nastupoval... | redakce

Nejasný je pak nadále i motiv vrahova počínání. Ze střípků se však začíná tvořit trasa, kterou v osudný večer absolvoval. A to i s pravděpodobnými časovými údaji, které by navíc mohly nakonec vést i k dalším svědkům.

K dvojnásobné vraždě došlo z 10. na 11. dubna. Ve 23:15 nasedl taxivrah do černého superbu, řízeného Milanem P. (†58). Toho zabil, autem se však vrátil do centra, odstavil jej a vyrazil si mávnout na svou další oběť. V 1:40 nastoupil v Ječné do taxíku Daniela C. (†26)...

Proč právě Vinohrady?

Auto Daniela C. našli v Lužické ulici, kde se však přesně našel černý superb Milana P., to policie tajila. Z uveřejněných fotografií však vyplývá, že šlo o Prahu 2. A Blesk dokonce objevil konkrétní místo, kde auto vrah odstavil a odkud vedly jeho další kroky za dalším taxikářem.

Proč si vrah ale pro odstavení aut obětí vybral právě Vinohrady a blízké okolí? „K místu má zřejmě vztah. Buď se tu dobře cítí, nebo je to místo, ze kterého se pohodlně dostane domů,“ řekl Blesku pražský kriminalista. Podle něj vyhovuje pachateli i to, že je to rušná lokalita. „I v noci se tu pohybuje spousta lidí, mezi nimiž se rychle vytratí,“ objasnil.

Nejasné přitom ale bylo i to, proč mělo jedno z aut rozbité okýnko, zatímco druhé vypáčený zámek. Podle teorie časopisu Týden kvůli pasti, kterou mohl pachatel hrůzných činů nachystat!

kakapo ( 22. dubna 2014 19:23 )

Škoda, že operátoři nemají za povinnost archivovat záznamy o pohybu mobilů. Pak by se ztotožnila jednoduchým způsobem trasa mobilu vraha, která by v daný okamžik byla shodná s trasou mobilů nebohých taxikářů. A i kdyby měl anonymní SIMku, lehce by se zjistilo, kde často přebývá, kde spí. Někdo by mohl namítat, že jde o šmírování, ale kvůli vraždám a znásilnění bych tu archivaci schválil.

sars ( 22. dubna 2014 11:11 )

 Mily blesku,vase info je tak stara ze ji pred vami otiskly snad vsechny platky .Ptate se proc Vinohrady?protoze kdyby to byli Nusle tak se ptate stejne.Jenom tady omilate dokola (ted mi prominte)s.a.ky.Jeste doplnte ,hustotu tmy, vlhkost vzduchu,koncentraci ozonu,oxidu a tak proste melte melte..

elssa... ( 22. dubna 2014 10:20 )

takže BLESKU JAKÁ ULICE? jinak nemusí mít k místu vztah, může pouze s jistotou vědět že tam nejsou kamery, takže bych prověřovala člověka z této branže, pokud tam nejsou, pokud tam jsou musely ho zachytit!!!těma kamerama si musí být jistý naprosto, nebot jsou pomalu v centru všude, a on tady o tomto místě ví že ho nezachytí, instalatér kamer, nebo jejich známý, nebo bývalý měšták,nebo policajt nebo jejich dobrý známý a pod.nebo něčí příbuzný v té ulici, bude to jednoduchý a on se tím baví, má vztah i ke zbraním nebot ví že ta jeho nezanechá téměř stopy, a nevím proč od těch aut nenasadili policejního psa, všechny lidi v okolí bych prověřila zda u nich v ten den byl někdo na návštěvě, a pod, hodný vnouček co babičce nosí nákupy např.nicméně pokud tam kamery nejsou šupem bych je tam instalovala potají

colombo_l ( 22. dubna 2014 09:05 )

Už to tak vypadá... Zajímavé je, že na google.mapy je na tom samým místě zrovna stojící jiný taxikář....

ouha ( 22. dubna 2014 08:27 )

Salmovská?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání