Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud poslal dvojici za obchodování s dívkami na pět let do vězení

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pal - 
1. července 2009
12:35

Brněnský krajský soud poslal ve středu na pět let do vězení Alenu Veselou a jejího bratra Radka Marinče za obchodování s lidmi. Lstí a násilím přivezli loni v srpnu tři dívky z Košic do příhraničního Hevlína na Znojemsku, kde je nutili k prostituci.

Trojice po několika dnech uprchla. Veselá s Marinčem vinu popírají.

Dvojice se s dívkami seznámila prostřednictvím svého příbuzného z východního Slovenska. Podle policie jim slíbila dobře placenou práci uklízeček a přesvědčila je k odjezdu do České republiky.

Po příjezdu do hevlínského night klubu Scarlet, který provozovala Veselá, dvojice údajně dívky přinutila tančit u tyče a poskytovat pánským návštěvníkům sexuální služby. Podnik nesměly opustit. Uprchly z něj po čtyřech dnech, a to po střeše objektu, z níž slezly po sloupu veřejného osvětlení.

Veselá s Marinčem tvrdí, že vše je lež. Dívkám prý jen nabídli krátkodobou pomoc, když se rozhodly navštívit Česko. V žádném případě prý ale po nich nežádali sex.

Se slzami v očích řekla Veselá soudu, že v podniku tyč má, mohl ale u ní prý tancovat kdokoli. Soud jí neuvěřil. Pokud se dvojice proti verdiktu odvolá, bude se případem zabývat olomoucký vrchní soud. Znojemsko patří na jižní Moravě k regionům s největším počtem erotických klubů. K jejich návštěvníkům patří především klienti z nedalekého Rakouska.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání