Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Lupič si ze spořitelny na Berounsku odnesl 150 tisíc

Archiv
Archiv  (Autor: Archiv; ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
27. února 2009
15:48

Pobočku České spořitelny v Komárově na Berounsku ve čtvrtek přepadl neznámý lupič, který pracovnice donutil k vydání 150.000 korun.

Byl ozbrojen nožem a vyhrožoval, že použije bombu, kterou má údajně u sebe. ČTK to dnes sdělila mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. V krátké době jde na Hořovicku již o páté loupežné přepadení.

Událost se odehrála kolem poledne. Muž přistoupil k pracovnici u hlavní pokladny a oznámil jí, že jde o přepadení. V ruce držel nůž, kterým na ženu směřoval. Další pracovnici přikázal, aby se nehýbala s tím, že má u sebe časovanou bombu, kterou může použít. Poté i s lupem z pobočky odešel.

Policie hledá přibližně pětadvacetiletého muže, který má hubenou, zhruba 190 centimetrů vysokou postavu. Při přepadení měl na sobě maskáčovou bundu a přes hlavu kapuci. Na očích měl černé brýle a na rukou černé pletené rukavice.

Na Hořovicku jde již o páté loupežné přepadení, které se v poslední době stalo. V předchozích čtyřech případech, které se odehrály v Hořovicích, byl pachatel ozbrojen stříbrnou pistolí. Šlo o přepadení dvou barů, prodejny tabáku a čerpací stanice. "Nelze vyloučit, že se může jednat o skupinu pachatelů, kteří se při těchto loupežných přepadeních střídají," uvedla Pučelíková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání