„Muž se zřejmě dost hluboce pořezal na zápěstí levé ruky a při příjezdu hlídky již kolem něj bylo dost krve. Protože masivně krvácel, strážníci ihned přivolali záchrannou službu a poskytli mu první pomoc zaškrcením a ovázáním končetiny,“ uvedl službukonající dozorčí Městské policie Český Těšín s tím, že přestože si strážníci mysleli, že jedou řešit opilce nebo bezdomovce, byli na místě velmi rychle a jednali profesionálně.

„Naši strážníci pravidelně absolvují tematické výcviky a školení, mezi něž patří i první pomoc, protože často bývají na místě různých nešťastných události jako první. Navíc jsme je zhruba před necelými dvěma lety vybavili profesionálními záchranářskými batohy pro lékaře a záchranáře. Batoh obsahuje mimo resuscitační set s maskou a jeho nespornou výhodou jsou dělené a barevně rozlišené kapsy, každá pro jiný typ zásahu. Strážníkovi to pomůže se rychle zorientovat a efektivněji poskytnou pomoc,“ uvedl ředitel Městské policie Petr Chroboczek.

Třiašedesátiletý muž strážníkům stačil sdělit, že má existenční problémy, které se rozhodl řešit sebevraždou. Věci si převzala PCŘ.

Dorota Havlíková tisková mluvčí Město Český Těšín