Když strážníci zazvonili, hudba ještě více zesílila. V pauzách mezi písničkami, strážníci, stojící za dveřmi, vyzvali muže jménem městské policie, aby jim otevřel. Muž poslechl. Byl velice arogantní, odmítal se se strážníky bavit a na výzvu prokázání totožnosti strážníkům sdělil, že jim žádný průkaz ukazovat nemusí, že jim ukáže akorát toto. Po těchto slovech se otočil, stáhl si spodní prádlo a strážníkům ukázal své pozadí. Potom před nimi zabouchl dveře.

Hlídka spatřila na schodech paní, další sousedku dotyčného. Strážníkům potvrdila, že pán je velice agresivní a z důvodu obav, aby jí nevyhrožoval, nebo dokonce fyzicky nenapadl za to, že se s nimi baví, požádala strážníky, aby ji k bytu doprovodili. Hlídka poté dům opouštěla a před domem ji z okna domu opět vulgárně napadal stejný obtěžující občan. Dále strážníkům vyhrožoval újmou na zdraví, vyhrožoval i újmou na zdraví souseda za to, že hlídku přivolal.

Strážníci muže vyzvali, aby zanechal svého jednání, jelikož se dopouští dalších přestupků. Muž pokračoval ve vulgarismech a poté zavřel okno. Všechny přestupky muže, narušení občanského soužití schválnostmi (hlasitou hudbou), hrubé jednáním (vulgarismy, urážky), stejně jako neuposlechnutí výzvy úřední osoby a odmítnutí prokázání totožnosti, dále vyhrožování újmou na zdraví, a rušení nočního klidu, byly postoupeny příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

Jana Urbaníková tisková mluvčí Městská policie Ostrava