Jednotka vyjela na místo s technikou CAS 15 Mercedes Benz a RZA Volkswagen Transporter. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního vozidla Jaguár, které narazilo do betonového svodidla. Hasiči provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření. Lehce zraněnou spolujezdkyni ošetřila přivolaná ZZS.

Krátce po čtrnácté hodině byla vyslána jednotka opět s rychlým zásahovým automobilem a cisternovou stříkačkou k dopravní nehodě osobního vozidla, ke které došlo na 23. Kilometru D1 ve směru na Prahu. Během jízdy k zásahu, byla jednotce oznámena další nehoda osobního vozidla k té mělo dojít na sjezdu k Motorestu Poddubí. Díky tomu, že vozidlo RZA bylo již za daným kilometrem pokračovalo dále k první nehodě a u této zastavila CAS.

Hasiči provedeným průzkumem zjistili, že osobní vozidlo, ve kterém cestovaly čtyři osoby vyjelo ze sjezdu na parkoviště, narazilo do billboardu a do velkého kamenu, který stál u reklamního poutače. Hasiči provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a předlékařské ošetření. Při nehodě došlo k lehkému zranění dvou osob, které následně odvezla ZZS do nemocnice v Benešově.

Při jízdě zpět na základnu byla operačním důstojníkem nahlášena další dopravní nehoda, tentokráte dodávky a osobního vozidla a to na silnici číslo 101 mezi Říčany a obcí Křenice.

Hasiči, kteří přijeli na místo jako první zjistili, že se jedná o vážnou dopravní nehodu, při které se střetla Škoda Felicie, ve které cestovaly tři osoby s dodávkou Fiat Ducato. V osobním vozidle byla zaklíněna jedna osoba, kterou po stabilizaci zdravotníky hasiči vyprostili. Dále bylo provedeno protipožární opatření a sanace vozovky sorbentem. Celkem při této nehodě došlo ke zranění čtyř osob. Díky vyšetřování nehody byla komunikace na zhruba dvě hodiny zcela uzavřena, což se ihned projevilo v širokém okolí.

Z této nehody byli hasiči ještě posláni do obce Mirošovice, kde došlo k přetržení drátu nízkého napětí a jejich pádu na komunikaci. Hasiči provedli zjištění místa události a s hlídkou PČR vyčkali na příjezd pracovníka ČEZu.

Petr Svoboda stanice Říčany HZS Středočeského kraje FOTO: HZS STČ