Zjevně se schylovalo k obchodu, ke kterému ale nedošlo. Podivná partička si totiž kriminalistů všimla a začala odcházet. Proto kriminalisté přistoupili k jejich kontrole, aby zjistili, zda se mohlo jednat o protiprávní jednání. Kontrolovaní ale s policisty nekomunikovali a ani nebyli ochotní předložit osobní doklady. Proto následovalo předvedení na policejní služebnu k ověření totožnosti kontrolovaných.

Během toho se jeden z předváděných pokusil policistům utéct, což se mu ale nepodařilo. Na policejní služebně následovala bezpečnostní prohlídka osob, při které policisté našli nejen osobní doklady předvedených, ale i značné množství drog. Právě ty byly důvodem, proč předvedení s policisty nespolupracovali, a dokonce se pokusili o útěk.

V součtu policisté u čtveřice mužů zajistili 36 sáčků obsahujících více jak 33 gramů kokainu a přes 10 gramů marihuany. Z toho důvodu zahájil vyšetřovatel s předvedenými úkony trestního řízení pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení jim za tento delikt hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR VIDEO + FOTO: PČR