Kamion jedoucí po silnici z Pozorky na Nejdek sjel pod kopcem ze srázu, kabinou narazil do stromu a po nárazu se návěs nákladního auta převrátil na bok. Ve zcela zdemolované kabině zůstal zaklíněný řidič. Hasiči z Nejdku a Karlových Varů muže s použitím hydraulických nástrojů vyprostili už bez známek života, přivolaný lékař už řidiči nedokázal pomoct.

Převrácený kamion zůstal ležet přes potok, do vody unikla část pohonných hmot z nádrže a také převodový olej. Hasiči proto na vodní hladinu položili norné stěny, které zde zůstaly až do vyproštění celého návěsu. Ten musel nadzvednout jeřáb a postupně pak vytáhnout kamion zpět na silnici.

Zásah trval až do sobotních ranních hodin, provoz v místě nehody byl po dobu likvidace následků nehody uzavřen. Kvůli úniku provozních kapalin do vody a do půdy v místě nehody informovali hasiči rovněž pracovníky odboru životního prostředí a vodoprávního úřadu. Ti společně s hasiči v sobotu i v neděli místo úniku kontrolovali, v pondělí je domluveno odbagrování kontaminované zeminy.

Martin Kasal tiskový mluvčí HZS Karlovarského kraje FOTO: HZS KVK