Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

200 lahví zabijáckého chlastu v Polsku: Byly stejně balené jako v Česku

Ilustrační záběry
Ilustrační záběry  (Autor: Blesk - Ivana Žáková)
Autor: ČTK, oj - 
19. září 2012
11:13

Celníci ve městě Kielce v jihovýchodní části Polska objevili alkohol ve stejných baleních, v jakých se v České republice prodávaly lihoviny obsahující jedovatý metylalkohol. Celkem ho bylo skoro dvě stě lahví.

"Šlo pravděpodobně o metanol. Nasvědčuje tomu to, že lihoviny byly ve stejných baleních, jako jsou ta, která ve varovných upozorněních ukazovala česká policie," citovala agentura PAP mluvčí kieleckých celníků Joannu Kempovou. Rozbory zabaveného alkoholu podle ní potrvají několik dnů.

Na přelomu srpna a září v Kielcích po vypití alkoholu neznámého původu zemřeli dva lidé a jeden má kvůli tomu trvalé zdravotní následky.

V souvislosti se sérií otrav metylalkoholem v Česku Polsko v neděli zavedlo zákaz prodeje českých alkoholických nápojů s výjimkou piva a vína.

sandrahausserova ( 19. září 2012 18:49 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na konec leta, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od kvetna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.cervenacerna.cz

joudajoudovy ( 19. září 2012 12:04 )

rada zni : nechlastat!

Zobrazit celou diskusi