Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babiš v Blesku o boji o Hrad: Nerudová a Pavel se připravují roky, strach nemám. Bojím se jen o rodinu!

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
12. prosince 2022
16:07
Autor: Pavlína Horáková, swp - 
12. prosince 2022
13:00

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se v rámci prezidentských voleb nebojí ničeho, strach má jen o svou rodinu. Řekl to v pořadu Epicentrum. O strachu mluvil v souvislosti s otázkou, jak nahlíží na své největší rivaly, a tedy na generála ve výslužbě Petra Pavla a na bývalou rektorku Danuši Nerudovou. Podle expremiéra se opakuje scénář ze sněmovních voleb, kdy pětikoalice uspěla s „antibabiš“ programem. A rýpl si do Nerudové i Pavla za to, že se na roli hlavy státu připravují, na rozdíl od něj, roky.

Kandidát za hnutí ANO Andrej Babiš si stojí za tím, že rozhodnutí být prezident nevzešlo přímo od něj, ale jednalo se o výsledek jednání celého hnutí. „Naše hnutí se rozhodlo po 10 letech postavit kandidáta. Pětikoalice jej nebyla schopná vygenerovat,“ řekl Blesku a rýpl si tím i do stávající koalice.

Podle Babiše se ještě 15. října mluvilo o tom, že by to mohl být Stropnický. „Měli jsme pět kandidátů a nakonec jsme dospěli názoru, že mám nejvíce zkušeností a že bych tu roli mohl dělat hned, protože role premiéra je těžší, než role prezidenta,“ uvedl.

Pavel s Nerudovou? Nebojím se

Došlo i na dotaz, jak Babiš hodnotí své největší rivaly. A tedy Petra Pavla a Danuši Nerudovou. Právě ti jsou společně s expremiérem na špici průzkumů, nyní se přes Pavla přehoupla Nerudová. „Média jsou můj soupeř, ti kandidáti, v čem chtějí soupeřit?“ řekl nejdříve Babiš na dotaz, kdo je jeho největší soupeř.

„Proč bych měl mít strach. Ona vede, připravuje se na to tři roky, Pavel 4 roky. Mají za sebou strašně moc sponzorů, to jsou ty různé závazky a očekávání. Jsou pod tlakem, já jsem nezávislý, nikdo mě nesponzoruje. Já se nebojím ničeho, já pokud nevyhraji, budu dál předseda ANO,“ dodal v pořadu Blesku Epicentrum a vysvětlil, že jednou tito sponzoři přijdou a něco budou chtít. „My nemáme žádné sponzory,“ dodal k hnutí ANO.

„Já mám strach jenom o moji rodinu,“ zdůraznil. Do Nerudové si Babiš lehce rýpnul kvůli její účasti v komisi pro spravedlivé důchody. „Šla do komise, aby se zviditelnila,“ řekl s tím, že to byl akorát marketingový tah. „Výsledek nebyl žádný,“ konstatoval.

Později se v pořadu rozpovídal také o tom, že oba dva nemají za sebou tolik, co on. Ač mají svou kariéru. „Nebyli ministry financí. Nezaložili hnutí a neobjížděli republiku,“ řekl.

Babiš se rozpovídal také o tom, jak se na funkci vlastně připravuje. Okomentoval například zahraniční politiku, kterou dle svých slov umí dobře. „Zahraniční politiku dělá vláda, musíme se koordinovat. My jsme to měli se Zemanem rozdělené, kdybych byl prezident, domluvil bych se s premiérem na společné politice,“ zmínil s tím, že je na komunikaci připravený a že by současná vláda měla začít obecně lépe komunikovat. A bylo by podle něj dobré, aby pětikoalice neměla svého kandidáta na Hradě, protože už mají vládu, Sněmovnu i Senát.

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš v pořadu Epicentrum (12.12.2022) Kandidát na prezidenta Andrej Babiš v pořadu Epicentrum (12.12.2022) | Blesk:Michal Protivansky/CNC

V další části pořadu okomentoval také svůj styl oblékání, ale také prezentaci své manželky a cenu jejích kabelek. Zmínil také, co dělá se svou výplatou. Vedle toho se rozpovídal také o tom, jak to bude mít na Hradě s prověrkami, co se děje v kauze Čapí hnízdo, ale i jak se dívá na podporu Ukrajiny.

panda82 ( 13. prosince 2022 11:20 )

on má nějakou zlodějnu?

panda82 ( 13. prosince 2022 11:18 )

Nerudová se chválí, že je pohlledná, dámo samochvála smrdí, no a Pavel to kamarádství s Novotným přehání, že by se Novotný už chystal na Hrad pro nějakou tu funkcičku, třeba místo Mynáře, no tak to vyhrává Babiš, až vymění jeho kauzu za za těch 100 milionů pro rybníky Schwarcenberka, nějak to zapadlo a neřeší se to

roxin ( 13. prosince 2022 08:02 )

donypan mám stejný názor.

JaNat ( 12. prosince 2022 23:59 )

To bys musel pozavírat všechny politiky, ty lehkomysliči.

JaNat ( 12. prosince 2022 23:58 )

Budu volit Babiše, ten si už nahrabal dost, každý jiný začne hrabat od začátku a to budou nějaký miliardy. Pavel je nejhorší kandidát od revoluce, člověk u něho neví na kterou stranu se postaví, je jako vítr, kam zavane, tam je Pavel, jednou komouš, pak zase nej přítel Amíků. avíc to není politik, tak abychom z něho neměli druhého Kima. No a Nerudová, nevím, aby z ní nakonec nebyla druhá Merkelová, by Česko dopadlo jako Němčouři. Nezdá se být moc pevná, Brusel by ji měl jako podržtašku a ona by jim vyhověla asi ve všem, to je taky na nic. To je můj postoj k výběru. Každý musí rozhodnout za sebe, ale mě se Babiš jeví jako jediný z té mizérie ještě přijatelný. Politice rozumí, umí i hájit české zájmy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa