Proti obestavění roubenky řadu týdnů bojovala opozice i obyvatelé. Pořádali happeningy a na petici se podepsalo téměř 1700 lidí. Vadilo jim, že se zničí zahrada i že v oblasti přibude aut.

Výstavbu chtělo na pondělním jednání zastupitelstva povolit 17 politiků, potřeba jich ale bylo 18. „Je to neuvěřitelné, ale o jeden hlas to neprotlačili. U roubenky se stavět nebude. Přesvědčili jsme dva koaliční zastupitele, aby hlasovali proti. Je to jako sen,“ raduje se opoziční zastupitelka Monika Horáková (zelení).

BREAKING NEWS PRAHA 2: Dokázali jsme to! Koalice ve složení ODS, TOP 09 a OSB o jeden hlas neprotlačila výstavbu 35 bytů...

Zveřejnil(a) Strana zelených - Praha 2 dne 7. prosinec 2015

Naopak vládnoucí ODS není s výsledkem spokojená. „Zelení proti tomu bojují, aniž by znali veškeré souvislosti. Jde o záchranu roubenky. Aby se zachránila, stavebník tam chce postavit domy, které mu na to vydělají,“ řekl už dříve Blesk.cz místostarosta Václav Vondrášek (ODS).

Stavebník původně plánoval, že když bude moci místo rozsáhlé zahrady postavit bytový dům s 35 jednotkami a garážemi pro 42 aut, vybuduje v roubence zdravotní středisko. „Něco jako dům s pečovatelskou službou,“ doplnil Vondrášek.

Fotogalerie
9 fotografií