18. prosinec 2018
Svátek slaví Miloslav, zítra Ester

50 TOP hlášek z českých pohádek a komedií: Znáte je? Otestujte se!

/
  • Znáte hlášky z nejlepších pohádek a komedií, které vídáme o Vánocích v televizi?
    3. prosince 2018 ● 13:33
     

    Už jsou skoro tady. Dlouho očekávané a všemi milované Vánoce! Brzy usedneme u prostřených stolů se svými nejmilejšími a všemi póry nasajeme sváteční atmosféru. Ta by však nikdy nemohla být dostatečně sváteční bez oblíbených pohádek a filmů. Ty dělají totiž Vánoce Vánocemi! Z archívu se totiž na televizní obrazovky dostávají hotové poklady! Jak jste na tom se znalostí těch nejznámějších? Pojďte se otestovat! Výsledky najdete na posledním listu článku.

  • 1.

    1. Kdo sem pověsil tu máničku? Myslíš Gagarinova bratra?

    Odkud pochází tato dnes už zlidovělá hláška? Napovíme, že ve filmu excelovali Jiří Kodet s Bolkem Polívkou.

     

    a) Pelíšky
    b) Dědictví aneb Kurvahošigutntág
    c) Jáchyme, hoď ho do stroje!

  • 2.

    2. Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil!

    Tuhle památnou větu, kterou vyřkl rozčilený král, si určitě vybavujete. Odkud je?

     

    a) Princezna ze zlatou hvězdou na čele
    b) Princezna ze mlejna
    c) Pyšná princezna

  • 3.

    3. A chčije a chčije…

    Tohle vyřkl herecký velikán Josef Kemr. Víte, ve kterém filmu, to bylo?

     

    a) Vesničko má středisková
    b) Na samotě u lesa
    c) Chalupáři

  • 4.

    4. Já, že jsem tajtrlík? Za prvně nevím, co to je, a za druhý mě to uráží!?

    Teď to trochu zkomplikujeme. Tahle hláška patří do jedné z nejvtipnějších pohádek vůbec! Tušíte, kdo v ní byl prohlášen za tajtrlíka?

     

    a) Jan Werich
    b) Oldřich Nový
    c) Vlasta Burian

  • 5.

    5. Harry, jdu do baráku!

    Blonďatý andílek, který je spíš vtělením ďáblíka, nás rozesmívá každé Vánoce. Jak se jmenuje ikonický film, ve kterém hraje Macaulay Culkin?

     

    a) Sám doma
    b) Sama doma
    c) Láska nebeská

  • 6.

    6. Je ti teplo, děvče?

    Vánoce by bez téhle pohádky byly jako Ježíšek bez dárků. Vzpomínáte na největšího narcisa pohádkové říše?

     

    a) S čerty nejsou žerty
    b) Mrazík
    c) Tři bratři

  • 7.

    7. Ona papá! Ona nepapá! Ona se nacpává!

    Do které pohádky patří princezna, která nemá úplně ukázkový chrup?

     

    a) O princezně Solimánské
    b) Doktorská pohádka
    c) Lotrando a Zubejda

  • 8.

    8. Stěrače stírají! Ostřikovače stříkají!

    Legendární film, který inspiroval nejednoho zlodějíčka!

     

    a) Vrchní, prchni
    b) Pelíšky
    c) Slunce, seno, jahody

  • 9.

    9. Když na komín, tak na komín!

    Uřvaný strýček Pepin, krásné vlasy valjící při jízdě na kole... Tenhle film určitě znáte!

     

    a) Což takhle dát si špenát?
    b) Postřižiny
    c) Eva tropí hlouposti

  • 10.

    10. Fuj, to je smrad, v tom se nedá panovat!

    Tak kde jste slyšeli tuhle památnou větu?

     

    a) Čert ví proč
    b) S čerty nejsou žerty
    c) Hrátky s čertem

  • 11.

    11. Ne! Já čekám na Kryštofa Kolumba.

    Dialog mezi hlavní postavou, která čeká na ucho, a pacientkou, byl vskutku vydařený? V jakém filmu se odehrál?

     

    a) Saxana
    b) Dívka na koštěti
    c) Malá čarodějnice

  • 12.

    12. Ať se na místě propadnu, jestli kecám. Ať mi ruka vyschne a dočista oslepnu!

    Ve kterém filmu se známá drbna dušuje, že slyšela, co slyšet neměla?

     

    a) Slunce, seno, jahody
    b) Slunce, seno, erotika
    c) Slunce seno a pár facek

  • 13.

    13. Já jsem malej, ale šikovnej!

    Ve které pohádce se čert chlubí?

     

    a) S čerty nejsou žerty
    b) Princové jsou na draka
    c) Princezna ze mlejna

  • 14.

    14. A je to tuplovanej doktor. On je totiž Dr Nec a Dr Voštěp!

    Ve které pohádce léčil tento zaručený doktor?

    a) Lotrando a Zubejda
    b) Pyšná princezna
    c) Princezna ze mlejna

  • 15.

    15. To kyselo je moc kyselý... a ten bramborák je moc bramborovej!

    Vzpomenete si, který zlobr vyřkl tuto větu a ve které pohádce?

     

    a) O Krakonošovi
    b) Krkonošské pohádky
    c) Trautenberk

  • 16.

    16. Moribundus, páni kolegové. Podle mého rozumu - moribundus!

    Ve které pohádce zazní tenhle zvláštní termín?

     

    a) Šíleně smutná princezna
    b) Hrátky s čertem
    c) Dařbuján a Pandrhola

  • 17.

    17. Umbaba ú, umbaba-umba-umba!

    Písnička s tímto refrénem byla ve své době hitem! Vybavíte si pohádku, v níž poprvé zazněla?

     

    a) Zlatovláska
    b) O princezně Jasněnce a létajícím ševci
    c) O princezně, která ráčkovala

  • 18.

    18. Co jsem si nadrobil, to si také sním!

    Krásná pohádka, kterou milují dospělí i děti. Odkud je tato větička?

    a) Princ a Večernice
    b) Byl jednou jeden král
    c) Tři veteráni

  • 19.

    19. Šak je to sladké jak hov.. z nutrie.

    Tahle komedie je plná podobných perel. Jak se jmenuje?

     

    a) Tři veteráni
    b) Adéla ještě nevečeřela
    c) Dědictví aneb Kurvahošigutntág

  • 20.

    20. Plha se hlásí!

    Vzpomenete si na švestičky a pilné, poněkud obstarožní studenty? Kde jste je viděli?

     

    a) Marečku, podejte mi pero
    b) Což takhle dát si špenát
    c) Kdo chce zabít Jessii?

  • 21.

    21. Až budeme nahoře, to teprv budou panoramata!

    Která rodinka si pochvalovala takové výhledy? Vzpomenete si na jejcih jméno?

     

    a) Novákovi
    b) Škopkovi
    c) Homolkovi

  • 22.

    22. Ale maminka mi vždycky před koupáním sundá bačkůrky.

    Parta otců má na starost děti na hlídání... Jak to dopadne? To už všichni známe z filmu. Jak se jmenuje?

     

    a) S tebou mě baví svět
    b) Jak vytrhnout velrybě stoličku
    c) Sěženky a machři

  • 23.

    23. Když já za to nemůžu, archanděl Gabriel si na mě zased!

    Novější pohádka s hvězdným obsazením. Už víte?

     

    a) Šíleně smutná princezna
    b) Princ a Večernice
    c) Anděl Páně

  • 24.

    24. Možná jsme malá země, ale jsme země významná. Země Shakespeara, Churchilla, Beatles, Seana Connery a Harryho Pottera, pravé nohy Davida Beckhama, i jeho levé nohy, když na to přijde.

    Ve které romantické komedii zazněla památná věta?

     

    a) Láska nebeská
    b) Pretty women
    c) Sám doma

  • 25.

    25. Nejradši mám takový, co nenosej prsenky!

    Ve kterém filmu se takhle krásně básnilo?

     

    a) Jak svět přichází o básníky
    b) Jak básníci přicházejí o iluze
    c) Kulový blesk

  • 26.

    26. Neřeš, nepřepínej a hlavně po ničem nepátrej!

    Ve kterém filmu zazněla blahodárná hláška?

     

    a) Pelíšky
    b) Samotáři
    c) Koflíkáři

  • 27.

    27. Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

    Kde ji asi udělali? Ve kterém filmu jste mohli zaslechnout tuto otázku?

     

    a) Pelíšky
    b) Na samotě u lesa
    c) Léto s kovbojem

  • 28.

    28. Máš v hlavně místo mozku z piva kostku.

    Která slavná herečka počastovala touto větou ve filmu Slunce, seno, jahody svého manžela Škopka?

     

    a) Helena Růžičková
    b) Jiřina Bohdalová
    c) Helena Vondráčková

  • 29.

    29. Prosimvás, netykejte mi, ja to vopravdu nemám rád. Kdo ti tyká?

    Ve kterém filmu jste mohli slyšet památný dialog?

    a) Na samotě u lesa
    b) Trhala fialky dynamitem
    c) Homolka a tobolka

  • 30.

    30. Omluvte ho, je to jen prostý pobíječ much - flájboj!

    Ve které pohádce si takto povídali tři pánové?

     

    a) Tři mušketýři
    b) Tři veteráni
    c) Bolek a Lolek

  • 31.

    31. Slezte z toho lustru, Donalde, vidím vás!

    V baru se semele tahle kultovní scénka, vzpomenete si na název filmu?

     

    a) Limonádový Joe
    b) Jáchyme, hoď ho do stroje
    c) S tebou mě baví svět

  • 32.

    32. Doktor říkal, že je momentálně zaostalej.

    Ve kterém filmu jste mohli zahlédnout Otíka a jeho ikonická sluchátka?

     

    a) Jáchyme, hoď ho do stroje
    b) Což takhle dát si špenát
    c) Vesničko má středisková

  • 33.

    33. Sejdeme se za 15 minut - já nemám hodinky - tak za 20.

    Poznáte, ze kterého filmu je tato hláška?

     

    a) Samotáři
    b) Pupendo
    c) Jedna ruka netleská

  • 34.

    34. Táta zase loví bobříka trapnosti.

    Ve kterém filmu vystupovala postava jménem Honza Břečka, která takto počastovala svého otce?

     

    a) Pupendo
    b) Hovno hoří
    c) Slunce, seno, jahody

  • 35.

    35. Poslušně hlásím, že kořalku nepiju, jenom rum…

    Postava vojáka, který byl všechno, jen ne tradiční, se nachází ve filmu:



    a) Copak je to za vojáka
    b) Dobrý voják Švejk
    c) Černí baroni

  • 36.

    36. Složenky, vy krávy zelený, nenažraný.

    Věta je z filmu, v němž se nechází i dojemná scéna, kdy chlapeček volá mamince pomocí sprchy.

     

    a) Slavnosti sněženek
    b) Kolja
    c) Vratné lahve

  • 37.

    37. Kujme pikle, kujme pikle obvyklé i neobvyklé!

    Ve které pohádce se kují pikle?

     

    a) S čerty nejsou žerty
    b) Dařbuján a Pandrhola
    c) Šíleně smutná princezna

  • 38.

    38. Všichni se obraťte. Král vstupuje do tajných dveří!

    Ve které pohádce král využíval tajný vchod?

     

    a) Byl jednou jeden král
    b) Císařův pekař
    c) Princezna se zlatou hvězdou na čele

  • 39.

    39. Kdepak ty ptáčku hnízdo máš?

    Ve které pohádce zazněla píseň zlatého Karla Gotta?

     

    a) Pyšná princezna
    b) Tři oříšky pro Popelku
    c) Mrazík

  • 40.

    40. Já znám široko daleko všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl.

    Ve kterém filmu jste mohli slyšet tuto ukázku pánské vytříbenosti?

     

    a) Léto s kovbojem
    b) Což takhle dát si špenát
    c) Samotáři

  • 41.

    41. Ale každá holka někoho má, dokud není s tebou. Nebo spíš se mnou.

    Ve kterém kultovním hitu mladých i starých zazněla tahle památná hláška?

     

    a) Knoflíkáři
    b) Jedna ruka netleská
    c) Samotáři

  • 42.

    42. Hujer, metelesku blesku

    Kde jste slyšeli tento památný výkřik?

     

    a) Trhala fialky dynamitem
    b) Kristián
    c) Marečku, podejte mi pero!

  • 43.

    43. Střízlivý střízlík stříbro střádá, žíznivý žoldnéř žejdlík žádá.

    Vzpomenete si, kde jste slyšeli tento jazykolam?

     

    a) Princezna Koloběžka první
    b) Pyšná princezna
    c) S čerty nejsou žerty

     

  • 44.

    44. To je smrad, ta člověčina!

    Kde se čerti ušklíbali nad lidským pachem?

     

    a) S čerty nejsou žerty
    b) Anděl páně
    c) Z pekla štěstí

  • 45.

    45. Proč tu nikdo není? My se bojíme samoty. Všechno sem!

    Ve které pohádce se objevil nejen náladový král, ale i tajemný Golem?

     

    a) Byl jednou jeden král
    b) Dařbuján a Pandrhola
    c) Císařův pekař a pekařův císař

  • 46.

    46. Chceš-li udělat ze starého muže blázna, dej mu mladou ženu!

    Odkud je toto moudro?

     

    a) S čerty nejsou žerty
    b) Hrátky s čertem
    c) Pyšná princezna

  • 47.

    47. Vydrž, Prťka, vydrž!

    Tak tohle určitě víte!

     

    a) Sněženky a machři
    b) Jáchyme, hoď ho do stroje
    c) Ten svetr si nesvlíkej

  • 48.

    48. To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou!

    Kam patří toto moudro?

     

    a) Pelíšky
    b) Na samotě u lesa
    c) Léto s kovbojem

  • 49.

    49. Nezastavujeme, máme zpoždění!

    Ve kterém filmu museli cestující skákat za jízdy z vlaku?

     

    a) Slunce, seno, jahody
    b) Jedna ruka netleská
    c) Slunce, seno, erotika

  • 50.

    50. Růže k lásce schůdeček, s úctou Béda Hudeček!

    Ve kterém filmu postava projevila neobyčejný talent na básnění?

     

    a) Jáchyme, hoď ho do stroje
    b) Pane, vy jste vdova!
    c) Adéla ještě nevečeřela

  • 51.

    Řešení:

    1. a
    2. c
    3. b
    4. c
    5. a
    6. b
    7. c
    8. a
    9. b
    10. c
    11. b
    12. a
    13. c
    14. a
    15. b
    16. c
    17. c
    18. a
    19. c
    20. a
    21. c
    22. a
    23. c
    24. a
    25. b
    26. c
    27. a
    28. a
    29. c
    30. b
    31. a
    32. c
    33. c
    34. a
    35. b
    36. b
    37. c
    38. a
    39. b
    40. a
    41. c
    42. c
    43. a
    44. c
    45. c
    46. a
    47. a
    48. b
    49. a
    50. a

    Fotogalerie
    39 fotografií

     

Vánoce

Vánoční tipy

Vánoční inspirace Vánoční dárky Cukroví Vánoční recepty Vánoční tradice Kam na Vánoce Koledy Vánoční filmy

Víme, jaký dárek pro muže i ženy, kam na vánoční trhy nebo výlet, jakou si vybrat vánoční dekoraci a ozdoby, jaký stromek a adventní věnec. Známe recept na nejlepší rohlíčky, linecké nebo pracny, na kapra i vánočku. Dáme vám tipy na pohádky a koledy. Poradíme vám, kam o k moři nebo na hory (přibalte vánoční svetr). Teď už zbývá jen rozeslat vánoční přání.

Vánoční zprávy

Vánoční trhy v Drážďanech Vánoční trhy ve Vídni

Sledujeme pro vás i jak se na vánoce chystají oblíbené celebrity. Nebo zda vám pošta doručí dárky pod stromeček včas.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

ladkajar: tady je důkaz: https://www.youtube.com/watch?v=iei-p2OCl-Q

(15. 12. 2018 18:55)

bksdfg: film Limonadovy Joe opravdu v Jachyme hod ho do stroje nebezi, jedna se o fiktivni film, v nemz hral kovboje Rene Pribil, ktery se v obsazeni Limonadnika neobjevuje - staci se podivat po internetu

(13. 12. 2018 17:28)

askub: Pokud to mají být hlášky z ČESKÝCH pohádek, co tam tedy dělá třeba mrazík, nebo sám doma. Tak daleko ještě hranice ČESKA nesahají a doufám, že ani nebudou. PISÁLKOVE v Blesku NEZNAJÍ ZEMĚPIS !!

(06. 12. 2018 05:59)

jkliner: 31 je skutečně odpověď A, hláška je z filmu limonádový Joe. Ve filmu Jáchyme hoď ho do stroje zazní, když Luděk sobota jde do kina, kde hrají právě tento film.

(04. 12. 2018 00:02)

jiko100: 47 je dobře - Prťka ze Sněženek ale 31 je 100% B z Jáchyma hoď ho do stroje. ))

(03. 12. 2018 14:30)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
1080p 720p 360p
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy