Listové těsto v testu Blesku: Místo másla jsou plná levných tuků

/
  • Zaměřili jsme se na složení listových těst. Jaké tuky se pro jejich výrobu používají?
    4. března 2016 ● 05:01

    S máslem, ze kterého se původní listové těsto dělalo, se v těstech z obchodů většinou nesetkáte. Nahradil ho totiž levný palmový tuk.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 14

nilud: Proč bych platil za blbost 16kč.Nejlepší je LANDO a máte to zadarmo.

(08. 03. 2016 19:08)

nick55: Z opravdu poctivého, doma dělaného list. těsta pekla kremrole stará paní ve vedlejší ulici, byly vyhlášené a objednávali si je lidé ze širokého okolí - na ty budu do smrti vzpomínat. Palmový tuk se dnes cpe do všeho, je z tuků nejlevnější a od doby co Opavii nahradila firma M. a výroba se přesunula do Polska, žádné pišingry nekupuju, radši doma upeču buchtu, do které vím co jsem dala. Co mě nejvíc štve, jsou zmršené dětské piškoty

(05. 03. 2016 09:02)

474747: Kterého blbce napadlo jeden nic neříkající článek rozdělit na 8 stránek?

(04. 03. 2016 16:18)

leco: No s tím nesouhlasím za socialismu byly normy a kontroly a to jídlo bylo kvalitnější než teď.Teď do všeho namelou kdejaký hnus jídlo je samá náhražka,med s antibiotikama maso a ryby napíchané vodou a v těch rostliných tucích je kdoví co.Jogurty jsou pančované samé škroby a éčka,aby dlouho vydržely,čokoláda samá náhražka a pak se divíme,že alergiím a rakovině se u nás daří čím dál víc

(04. 03. 2016 15:26)

prycsnima:  Ten Palm.tuk je ale všude ztužený a tím pádem škodlivější než prasečí bůček. Mimo jiné denně sníme 5 krát více tohoto tuku,než je lidský organismis schopný zpracovat.Něch žije vysoký chlesterol.

(04. 03. 2016 12:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy